Σε χώρο πεδίου βολής στρατού θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες στη Μόρια…

Image
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σε ένα χιλιόμετρο περίπου από την περιοχή των Supermarket θα μεταφερθούν οι 4.000 με 5.000 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μόρια οι οποίοι οικειοθελώς έχουν κατασκηνώσει στο parking του LIDL.

Πρόκειται για ένα πεδίο βολής του στρατού έκτασης 128 στρεμμάτων το οποίο είναι περιφραγμένο αλλά βεβαίως χωρίς υποδομές. Από τις 11.00 το πρωί της Παρασκευής ελικόπτερα μεταφέρουν σκηνές οι οποίες εγκαθίστανται στον χώρο του πεδίου βολής όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες αλλά και τα video του zougla.gr και του απεσταλμένου της στη Λέσβο Νίκου Χριστοφάκη.

Στην επόμενη φάση θα μεταφερθούν οι 4.000 με 5.000 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ αναμένεται παράλληλα ή αργότερα να αρχίσει και η επιχείρηση εντοπισμού και μεταφοράς των υπολοίπων μεταναστών που έχουν διασκορπιστεί στο νησί. Το σύνολο των μεταναστών που εγκατέλειψαν τον καταυλισμό της Μόριας ανέρχονται σε 12.700.

Από νωρίς το πρωί έχουν αποσταλεί ενισχύσεις των αστυνομικών δυνάμεων στη Λέσβο καθώς και κλούβες αλλά και αύρες τύπου Αίαντα. Προφανώς τα μηχανοκίνητα θα χρησιμοποιούν κατά την επιχείρηση εντοπισμού και μεταφοράς εκείνων των μεταναστών που αρνήθηκαν οικειοθελώς να συγκεντρωθούν στην περιοχή των supermarket ώστε να προωθηθούν τον προσωρινό καταυλισμό στο πεδίο βολής, ένα χιλιόμετρο από την περιοχή Καρά Τεπέ.

(Η φωτογραφία είναι της zougla.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.