Ο Οικος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε την τουρκική οικονομία…

Moodys thumb large
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody’s ανακοίνωσε ότι προχωρά σε υποβάθμιση της Τουρκίας από το επίπεδο B1 στο Β2. Παράλληλα, ο οίκος διατήρησε αρνητικές τις οικονομικές προοπτικές της χώρας.

Στη σχετική του ανακοίνωση, ο οίκος έκανε λόγο για μια πιθανή κρίση ισοζυγίου πληρωμών, για θεσμικά προβλήματα, καθώς και για διάβρωση των δημοσιονομικών αποθεμάτων στην Τουρκία.

Επίσης, ανέφερε ότι τα τα αποθέματα σε ξένο νόμισμα έχουν κατρακυλήσει εδώ και χρόνια, όμως σήμερα βρίσκονται σε χαμηλό δεκαετιών, εξαιτίας των ανεπιτυχών προσπαθειών της κεντρικής τράπεζας να υπερασπιστεί τη λίρα από τις αρχές του τρέχοντος έτους (2020). Εξάλλου –σύμφωνα πάντα με τον αμερικανικό οίκο– η υποβάθμιση σχετίζεται και με τα «αυξημένα επίπεδα γεωπολιτικού κινδύνου», συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει ότι η οικονομία της χώρας είναι στο αποκορύφωμά της, ενώ έστειλε και μήνυμα προς τους οίκους αξιολόγησης, λέγοντας πως «ό,τι και να κάνετε, οι αξιολογήσεις σας δεν μετρούν σε τίποτα».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.