Σ΄εξέλιξη επιχείρηση για την μεταφορά προσφύγων στο Καρά Τεπέ.

Lefkes skines sto kara tepe 0
Facebook
Twitter
LinkedIn

Συναγερμός έχει σημάνει στη Λέσβο καθώς, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση των αρχών ασφαλείας για τη μεταφορά των προσφύγων στον πρόχειρο καταυλισμό Καρά Τεπέ.

Μέχρις στιγμής, μόλις 1.200 πρόσφυγες έχουν εισέλθει στον καταυλισμό, από το Σαββάτο το μεσημέρι, όταν και ξεκίνησε τη λειτουργία του.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης την περιοχή της Μυτιλήνης όπου έχουν κατασκηνώσει οι πυρόπληκτοι της Μόριας.

Οπως μετέδωσε το MEGA, βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση του δρόμου και μεταφορά των προσφύγων στο νέο καμπ.Η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στον καταυλισμό θα γίνεται αφού πρώτα υποβληθούν σε rapid test για τον κοροναϊό.

Άνδρες και γυναίκες της Αστυνομίας υγειονομικά καλυμμένοι ωθούν τους διαμένοντες για ένατη μέρα στο δρόμο, προς τη νέα δομή, με τα ΜΑΤ να έπονται χωρίς να παρεμβαίνουν.Στην επιχείρηση συμμετέχουν και οι 70 γυναίκες αστυνομικοί που είχαν μεταβεί χθες το πρωί στο νησί, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττική, με στρατιωτικό αεροσκάφος C130.

Από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ διευκρινίζεται ότι πρόκειται για «επιχείρηση για την προστασία της δημόσιας υγείας και με σαφές ανθρωπιστικό περιεχόμενο». Μέχρι στιγμής, η επιχείρηση διεξάγεται απολύτως ομαλά και οι μετανάστες μεταφέρονται χωρίς προβλήματα στη νέα δομή του Καρά Τεπέ, αναφέρει το ΑΠΕ.Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η ΕΛ.ΑΣ, προσανατολίζεται να δημιουργήσει Αστυνομική Διεύθυνση, με έδρα τη δομή φιλοξενίας προσφύγων και ομάδα ΕΚΑΜ να περιπολεί εσωτερικά και εξωτερικά του περιφραγμένου χώρου.

Θα την επανδρώσουν 350 αστυνομικοί που θα φθάσουν τμηματικά στο νησί από άλλες αστυνομικές διευθύνσεις, ενώ θα έχουν αποκλειστική αρμοδιότητα τη φύλαξη της δομής, ανεξάρτητα από την Αστυνομική Διεύθυνση του νησιού. Η αυτόνομη αστυνομική υπηρεσία θα έχει και τμήμα Ασφαλείας με 30 αστυνομικούς.

Η δημιουργία της συγκεκριμένης Αστυνομικής Διεύθυνσης όπως αναφέρουν η ιστοσελίδα thetoc.gr φαίνεται να ζητήθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που βρίσκεται στο νησί, και θα έχει μάλιστα θα έχει δικό της διοικητή, αστυνομικό διευθυντή, ο οποίος θα αποσπαστεί από την Αττική.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.