Στο Δήμο Μουζακίου αγνοούνται δύο συνάνθρωποί μας και αμέτρητες οι υλικές ζημιές…

Image
Facebook
Twitter
LinkedIn

Με το φως της ημέρας οι κάτοικοι  στο Μουζάκι αναζητούν τους ανθρώπους τους τους αγνοούμενους μεχρι αυτή τη στιγμή αλλά μετρούν τις ζημιές και τις απώλειες που άφησε πίσω της η καταιγίδα.

Στον δήμο Μουζακίου, που δέχθηκε τεράστιο χτύπημα της κακοκαιρίας αγνοούνται δύο άτομα, ένας άνδρας και μία γυναίκα, ενώ τα ορμητικά νερά γκρέμισαν το κέντρο υγείας της περιοχής.

Συγκεκριμένα η πόλη της Καρδίτσας, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωνσταντίνος Νούσιος, δέχθηκε τεράστιες ποσότητες νερού με αποτέλεσμα δρόμοι και σπίτια να πλημμυρίσουν με το ύψος του νερού να φτάνει και το ένα μέτρο.
Επίσης, στον οικισμό Μαύρικα όπως και σε άλλα χωριά του δήμου Καρδίτσας, όλη τη νύχτα βρίσκονταν σε εξέλιξη προσπάθειες διάσωσης πολιτών. Υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, ενώ απειλούνται και άλλες περιοχές του δήμου από την μετακίνηση τεράστιων ποσοτήτων νερού.

Στον δήμο Μουζακίου, μεγάλο τμήμα του περιφερειακού δρόμου κατά μήκος του ποταμού Πάμισου έχει καταρρεύσει, γκρεμίζοντας και ένα κομμάτι του Κέντρου Υγείας Μουζακίου. Η κατάσταση, σύμφωνα με τον κ. Νούσιο συνεχίζει να παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς ο φόβος αυξάνεται με τις υπερχειλίσεις ποταμών και χειμάρρων.
Επίσης ιδιαίτερα σημαντική ζημιά έχει υποστεί η νέα γέφυρα του Μουζακίου που την συνδέει με την πρωτεύουσα του νομού και τα υπόλοιπα χωριά, ενώ ένα μεγάλο τμήμα δρόμου που την συνδέει με τον περιφερειακό έχει χαθεί πλήρως.
Παράλληλα η παλαιά γέφυρα που δεν χρησιμοποιούνταν παρά μόνο από πεζούς έχει υποστεί καθίζηση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.