Αλλάζει ο καιρός με πτώση θερμοκρασίας και βροχές…

Kairos
Facebook
Twitter
LinkedIn

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ, με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας και τις βροχές και καταιγίδες, κυρίως στο Ιόνιο, το βόρειο Αιγαίο και στα ηπειρωτικά, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ψυχρό μέτωπο θα διασχίσει τη χώρα μας το Σάββατο (26/9)- κινούμενο ανατολικά- με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας,

. Το Σάββατο η θερμοκρασία στο Ιόνιο και στα βόρεια, δυτικά και νοτιοδυτικά ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 24-26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Αιγαίο οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν τους 31-33 βαθμούς Κελσίου.

Το Meteo σημειώνει ότι στην Κρήτη η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας κατά τόπους στα βόρεια τμήματά της τους 34 βαθμούς. Την Κυριακή η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 28-30 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά, τους 24-26 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τους 24 στο Ιόνιο και τους 28 βαθμούς Κελσίου στο Αιγαίο και στην Κρήτη. αι στο Ιόνιο θα είναι 4-6 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερες από τη μέση τιμή. Βροχές και καταιγίδες Πέρα από την πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες- κατά τόπους ισχυρές- αναμένονται από αργά το βράδυ της Παρασκευής. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και κατά διάρκεια του Σαββάτου θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο. Επίσης, υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης έως το πρωί του Σαββάτου στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά και από το πρωί έως το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο.

Την Κυριακή αναμένονται φαινόμενα μικρότερης ισχύος, κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και στα Δωδεκάνησα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.