Αποκλιμάκωση με την Τουρκία- Απελευθέρωση των αδειών στις Ένοπλες Δυνάμεις

2860516
Facebook
Twitter
LinkedIn

Μετά απο ενάμιση μήνα, έντασης αρχίζει  η αποκλιμάκωση με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς η διοίκηση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) προχώρησε στην απελευθέρωση των αδειών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που παρέμεναν σε επιφυλακή, λόγω των προκλήσεων της Αγκυρας και της έντασης που υπήρχε στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.
Σημειώνεται ότι με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στις 10 Αυγούστου, είχαν ανακληθεί οι άδειες των στελεχών που κληθήκαν σε μικρό χρονικό διάστημα να επανδρώσουν τις μονάδες τους και να παραμείνουν σε υψηλή εγρήγορση και απόλυτη ετοιμότητα. Όσοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί βρίσκονταν σε άδεια επέστρεψαν άμεσα στις θέσεις τους, ενώ δεν εγκρίνονταν νέες άδειες. Η Αθήνα έστειλε για μία ακόμη φορά το μήνυμα στην Άγκυρα ότι θα έκανε τα πάντα για να διαφυλάξει τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας.
Μετά από περίπου ενάμιση μήνα η απόφαση του ΓΕΕΘΑ αποδεικνύει ότι ο άμεσος κίνδυνος έχει παρέλθει, καθώς όπως γνωστοποίησε σήμερα επισήμως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το προσεχές διάστημα ξεκινούν οι διερευνητικές επαφές Αθηνών- Άγκυρας στην Κωνσταντινούπολη.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.