Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στη Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη…

Pompeo 1
Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Ο Αμερικανός υπουργός θα φιλοξενηθεί μάλιστα στην οικία του Ελληνα Πρωθυπουργού στα Χανιά. Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Μάικ Πομπέο θα είναι η Θεσσαλονίκη, όπου θα τον υποδεχτεί ο Νίκος Δένδιας τη Δευτέρα στις 10 το πρωί. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η παρουσία των ΗΠΑ στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη αυξάνεται σταθερά.

Ο κ. Πομπέο αναμένεται ότι θα δώσει έμφαση στη σημασία της ενεργειακής διαφοροποίησης και των έργων ενεργειακής υποδομής που υλοποιούνται στη χώρα μας, ενώ θα υπογράψει και διμερή συμφωνία για τη συνεργασία στον επιστημονικό και τεχνολογικό τομέα.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε πως «αυτό θα είναι το δεύτερο ταξίδι του υπουργού Πομπέο στην Ελλάδα. Μόλις πριν από έναν χρόνο πήγαμε στην Αθήνα για τον Στρατηγικό Διάλογο. Νομίζω ότι το γεγονός ότι επιστρέφουμε θα υπογραμμίσει πόσο ισχυροί έχουν γίνει οι δεσμοί ΗΠΑ-Ελλάδας τα τελευταία χρόνια. Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας είναι πραγματικά σε ιστορικά υψηλό επίπεδο και αυτή η επερχόμενη επίσκεψη θα υπογραμμίσει τις επιτυχίες στις διμερείς σχέσεις».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.