Η Τέχνη σε μέτρα και πρωτόκολλα ;Κυρία Υπουργέ…

Lina mendoni
Facebook
Twitter
LinkedIn

Δηλώσεις της υπουργού πολιτισμού Κυρίας Λίνα Μενδώνη σε τηλεοπτική εκπομπή του Μέγκα:

”Στόχος της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσουν και οι θεατρικές και οι κινηματογραφικές αίθουσες με μέτρα και πρωτόκολλα, ωστόσο όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα”

.”Εντός του Οκτωβρίου θα ανοίξουν οι πόρτες για τα κλειστά θέατρα και τους κλειστούς κινηματογράφους, ως εκ τούτου τα πρωτόκολλα βρίσκονται στη διαδικασία της προετοιμασίας. Αυτά θα προβλέπουν όλα τα μέτρα που εφαρμόστηκαν το καλοκαίρι, καθώς και μειωμένη πληρότητα.”

Το υπουργείο πολιτισμού προσπάθησε να διευρύνει την περίμετρο των μέτρων για να μπορέσουν να ενταχθούν στην οποιαδήποτε ενίσχυση όσο το δυνατόν περισσότεροι καλλιτέχνες». «Όποια στήριξη ισχύσει για όλους τους άλλους κλάδους που πλήττονται, θα ισχύσει και για τους ανθρώπους του πολιτισμού και τις επιχειρήσεις», πρόσθεσε.

Ιδιαίτερες δυσκολίες διαμορφώνονται για εκείνους που δε δηλώνονται και δουλεύουν στη μαύρη εργασία. Γι’ αυτό, επεσήμανε την ένταξη όλων των καλλιτεχνών στο μητρώο καλλιτεχνών και εργαζομένων στον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού, προκειμένου να συγκαταλεχθούν στα επιδόματα και την οποιαδήποτε μέριμνα από το κράτος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.