Στα χέρια των ελληνικών υπηρεσιών 33 μέλη ΜΚΟ για δουλεμπόριο μεταναστών…

0652358001469198901
Facebook
Twitter
LinkedIn

Μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης, προσδιορίστηκε η δράση οργανωμένου κυκλώματος, που δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια, μέσω της νήσου Λέσβου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας καθώς και των Διευθύνσεων Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, Αλλοδαπών Αττικής και Εγκληματολογικών Ερευνών.

Συνέδραμαν ακόμα το Τμήμα Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφ
οριών της ΓΕ.Π.Α.Δ. Βορείου Αιγαίου, το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, η 9η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
Ενεργό ρόλο στο κύκλωμα είχαν 33 μέλη ΜΚΟ
Για την υπόθεση σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της κατασκοπείας, της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, καθώς και παραβάσεων του Κώδικα Μετανάστευσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στο οργανωμένο κύκλωμα εμπλέκονται 35 συνολικά αλλοδαποί και συγκριμένα 33 μέλη τεσσάρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), που δραστηριοποιούνται σε θέματα μετανάστευσης, καθώς και 2 υπήκοοι τρίτων χωρών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.