Οι ποδοσφαιριστές είναι και άνθρωποι, εκτός από “μηχανές”

Fortounis1
Facebook
Twitter
LinkedIn

του Άλκη Φιτσόπουλου

Οι ποδοσφαιριστές είναι και άνθρωποι, εκτός από μηχανές. «Υπόθεση Φορτούνη», σοβεί εδώ και αρκετό καιρό στον Ολυμπιακό. Ο για πολλούς καλύτερος Έλληνας παίκτης, όχι μόνο δεν χρησιμοποιείται βασικός από τον Πορτογάλο προπονητή του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά και γίνεται αλλαγή κι όταν ξεκινάει με υποδεέστερους αντιπάλους.

2855188 1Μάλιστα, στο παιχνίδι της περασμένη αγωνιστικής με τον Απόλλωνα, ο Μαρτίνς τον αντικατέστησε στο ημίχρονο, σπεύδοντας να διευκρινίσει, ότι η αλλαγή του δεν ήταν απόρροια τραυματισμού, αλλά τακτικής! Θα μπορούσε να δηλώσει ότι ο παίκτης είναι τραυματίας και να τελείωνε εκεί η σεναριολογία. Ο Πορτογάλος αποφάσισε να την συντηρήσει.

Τον απέκλεισε, μάλιστα και από το ματς του Ολυμπιακού με την Μάντσεστερ Σίτι την περασμένη Τρίτη, γιατί «μας είπε ότι δεν μπορεί να προπονηθεί», αφήνοντας υπονοούμενα, ότι αυτός είναι το αφεντικό κι αντιμετωπίζει τον «καλύτερο» με τον ίδιο τρόπο, όπως και τους υπόλοιπους. Για τους κακεντρεχείς, αυτή η συμπεριφορά του Πορτογάλου είναι έως και εκδικητική στα όποια τερτίπια του παίκτη.

Το ρητορικό ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Ποιος χάνει από την συμπεριφορά και των δυο; Ο Ολυμπιακός, είναι η απάντηση. Πράγματι ο Φορτούνης δυστρόπησε αρκετές φορές που δεν παίζει. Ωστόσο, ο προπονητής πρέπει να είναι και παιδαγωγός, ειδικά σε περιπτώσεις όπως αυτής του Φορτούνη που είναι ένας άνθρωπος «ιδιαίτερης ψυχολογίας».

Ήταν στην κορυφή και τώρα… κερκίδα. Δεν αντέχεται αυτό από έναν αθλητή ο οποίος, μάλιστα, είναι στην πιο παραγωγική ηλικία, των 28 χρόνων. Ο Μαρτίνς, αντί να σκύψει ώρες επάνω του στο (οικονομικό και αγωνιστικό) κεφάλαιο του Ολυμπιακού και της εθνικής, τον αφορίζει και τον δίνει βορά στον κόσμο. Ότι αυτός φταίει. Ότι είναι επαγγελματίας κλπ. Λες και είναι μόνο επαγγελματίας κι όχι και άνθρωπος. Αν ο Μαρτίνς ενεργεί «ψυχρά» στην περίπτωσή του, «ψυχρά» σκεπτόμενοι, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι φεύγει…

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.