Οι εισπρακτικές της ΔΕΗ …του Κριγκόρ Τσακιτζιάν

Deh
Facebook
Twitter
LinkedIn
Οι εισπρακτικές της ΔΕΗ απειλούν ακόμα και τους καλοπληρωτές.
Έλαβα άλλη μια καταγγελία τις μέρες αυτές, για τις απειλές που εξαπολύουν οι εισπρακτικές της ΔΕΗ, ακόμα και σε πολίτες που δεν οφείλουν στην επιχείρηση, ούτε ένα ευρώ.
Συγκεκριμένα πήραν καταναλωτή τον οποίο πίεζαν να πληρώσει για χρέη του προς τη ΔΕΗ 460€. Αυτό το ποσό προέκυπτε, όπως επικαλούνταν, από δυο απλήρωτους λογαριασμούς.
Τον καλούσαν να εξοφλήσει άμεσα και τους δυο λογαριασμούς, για να μην υπάρξουν απρόοπτα με το ρεύμα του.
Στη σύγχυσή του επάνω, ο συγκεκριμένος καταναλωτής, τους διαβεβαίωσε πως θα πληρωθούν το αργότερο μέσα σε μια εβδομάδα.
Όταν μιλήσαμε και μου εξήγησε τι του είπαν, του ζήτησα να πάρει τον τελευταίο του λογαριασμό στα χέρια του και να μου τον διαβάσει προσεκτικά. Αυτός λήγει στις 24 Δεκεμβρίου και είναι της τάξης των 280€. Το απειλητικό τηλεφώνημα έγινε στις 11 Δεκεμβρίου και τον διαβεβαίωναν πως εκτός από το συγκεκριμένο “απλήρωτο” λογαριασμό, έχει εκδοθεί και ένας ακόμη ύψους 180€, ο οποίος πρέπει να πληρωθεί άμεσα κι αυτός.
Δηλαδή να προπληρωθεί στην ουσία ένας λογαριασμός, ο οποίος δεν έχει ταχυδρομηθεί ακόμα κι όταν φτάσει στα χέρια του καταναλωτή, θα έχει και ένα μήνα προθεσμία εξόφλησης μέχρι τη λήξη του. Ζητούσαν λοιπόν χρήματα για δυο λογαριασμούς. Ο ένας που δεν έχει λήξει και ο άλλος που δεν έχει παραληφθεί ακόμα από τον πελάτη.
Αυτή η τακτική, είναι μια στρατηγική της πολιτικής ηγεσίας που έχει την ευθύνη για τη ΔΕΗ, με σκοπό να τρομοκρατηθούν οι πελάτες της ΔΕΗ και να εγκαταλείψουν το συγκεκριμένο πάροχο, προκειμένου να στραφούν σε ιδιώτες. Χρόνια τώρα καλούν οι κυβερνήσεις την ίδια τη ΔΕΗ να διώξει ένα μεγάλο ποσοστό καλοπληρωτών πελατών της, για να ενισχυθούν οι ιδιώτες που περιμένουν σαν τα όρνια να φάνε τις σάρκες του κολοσσού που λέγεται Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.
Το κράτος βάζει πλάτη σ’ αυτό το ξεπούλημα και αβαντάρει τους ιδιώτες επενδυτές να κερδοσκοπήσουν σε βάρος της ΔΕΗ.
Ο κόσμος πρέπει να μάθει να διεκδικεί τα δικαιώματά του και να προσφεύγει στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, όπως είναι «ο Συνήγορος του Καταναλωτή», για να καταγγέλλει τέτοιους είδους αθλιότητες, από τις κάθε λογής εισπρακτικές εταιρείες, που έχουν γίνει η γάγγραινα της κοινωνίας και λειτουργούν με λογική μαφίας, απειλώντας διαρκώς τον κόσμο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.