Αυστηρά τα μέτρα απο σήμερα -έλεγχοι και απαγορεύσεις…

Xristougenna
Facebook
Twitter
LinkedIn

Απο σήμερα Τετάρτη ,οι έλεγχοι θα είναι αυξημένοι και αυστηροί σε όλη τη χώρα και ιδιαιτέρως από τις 22:00 έως τις 05:00, όπου θα ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, εφόσον θέλουμε να αλλάξουμε χρόνο σε σπίτι συγγενικό, έως 9 άτομα, θα μπορούμε μόνο εφόσον διανυκτερεύσουμε εκεί μέχρι το πρωί της επόμενης μέρας, στις 05:00. Ειδάλλως θα πρέπει στις μέχρι τις 22:00 να έχουμε επιστρέψει στο σπίτι μας.

Όποιος κινείται στο διάστημα 22:00 -05:00 θα ελέγχεται.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς επισημαίνει και υπενθυμίζει

«Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ίσχυσαν τα Χριστούγεννα, ισχύουν και για την Πρωτοχρονιά. Πιο συγκεκριμένα, και την Πρωτοχρονιά γύρω από το γιορτινό τραπέζι μπορούν να συγκεντρωθούν δύο οικογένειες και μέχρι εννιά άτομα» είπε χαρακτηριστικά.

«Η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί παραμένει σε ισχύ χωρίς εξαίρεση, τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα την Πρωτοχρονιά.

Όσον αφορά στους χώρους λατρείας, υπενθυμίζεται ότι ανήμερα την Πρωτοχρονιά, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας παρουσία πιστών, τηρουμένης της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 15 τετραγωνικά, με δύο μέτρα απόσταση μεταξύ των ατόμων προς κάθε κατεύθυνση. Ο μέγιστος αριθμός παρισταμένων είναι 25 άτομα, ενώ για τους Μητροπολιτικούς ναούς τα 50 άτομα. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την παραμονή στο χώρο λατρείας»

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.