Με κουβερτούλες οι μικροί μαθητές στο πρώτο κουδούνι…

Fc2628bf6aa6461e77f6f0666582cf5b xl
Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γενικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επέστρεψαν σήμερα στα θρανία τους μετά από μία δίμηνη διακοπή, που «υπαγορεύθηκε» από τα επιδημιολογικά δεδομένα που παρουσιάστηκαν στην επικράτεια από τον περασμένο Νοέμβριο.

Τα μέτρα προστασίας   είναι η χρήση μάσκας , υποχρεωτική στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα πρέπει τα σχολεία να είναι «εξοπλισμένα» με αντισηπτικά.
Στη Θεσσαλονίκη και γενικα στην περιφέρεια οι γονείς προμήθευσαν τα παιδάκια με κουβέρτες αφου ανεξάρτητα των καιρικών συνθηκών τα παράθυρα πρέπει να μένουν ανοιχτά.

Ειδικά μέτρα ισχύουν για τα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που μπορούν να παρέχουν προς πώληση.
Ακόμη, προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών. Σχολαστικοί καθαρισμοί σε αίθουσες και εξοπλισμό προβλέπονται ειδικότερα για τα εργαστήρια πληροφορικής και για τα μουσικά όργανα.

Επιπλέον μέτρα πρόληψης αυτή τη φορά αφορούν την αποφυγή συγχρωτισμού κατά την έλευση και αποχώρηση των μαθητών και των μαθητριών από τα σχολεία. Ειδικότερα, προβλέπεται διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών). Ακόμη, όσα σχολεία διαθέτουν περισσότερες της μίας εισόδου καλούνται να τις χρησιμοποιούν.
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως συνοδευόμενη από την υφυπουργό Ζέττα Μακρή και την ΓΓ Αναστασία Γκίκα θα επισκεφθούν το πρωί Δημοτικά σχολεία στην Μεταμόρφωση και τη Νέα Χαλκηδόνα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.