Στα 31 ανέρχονται τα κρούσματα στο Καλλιμανοπούλειο Γηροκομείο Καλαβρύτων

Kallimanopoylio
Facebook
Twitter
LinkedIn

Συναγερμός έχει σημάνει στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο, στα Καλάβρυτα, αφού μετά από προγραμματισμένους ελέγχους που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκαν 18 ηλικιωμένοι και 13 εργαζόμενοι με κορονοϊό.

Ο ένας εκ των ηλικιωμένων, ηλικίας 80 ετών μεταφέρθηκε σήμερα στο Νοσοκομείο αναφοράς στο Ρίο, όπου και νοσηλεύεται, λόγω βεβαρημένου ιατρικού ιστορικού. Οι υπόλοιποι ηλικιωμένοι βρίσκονται σε απομόνωση, ενώ οι 13 εργαζόμενοι σε κατ΄όικον περιορισμό και είναι στο σύνολό τους, ασυμπτωματικοί.

Από νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκαν συνολικά 332 rapid – test στον γενικότερο πληθυσμό και ήταν όλα αρνητικά.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαβρύτων με τη συμμετοχή του  Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, αρμόδιου για θέματα δημόσιας υγείας  Χαράλαμπου Μπονάνου για την εκτίμηση της κατάστασης και την λήψη επιπλέον μέτρων πρόληψης με στόχο την αποφυγή διασποράς του ιού.

Στον Δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο και στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων παραδόθηκε υγειονομικό υλικό και μέσα προστασίας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Καούρης και  Νικόλαος Σφαραγγούλιας η Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Γεωργία Πλώτα, η Προϊσταμένη ς Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Αχαΐας Σοφία Συμεωνίδου, η  Προϊσταμένη Τμήματος  Κοινωνικών Υπηρεσιών – Περιφερειακό Παρατηρητήριο Μαρία Παππά.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.