, «Νείλος: 5.000 χρόνια ιστορία» σήμερα Τετάρτη στην ΕΡΤ 2

The nile 5000 years of history 1 1024x640
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το δεύτερο επεισόδιο της συναρπαστικής σειράς ντοκιμαντέρ, «Νείλος: 5.000 χρόνια ιστορία» (The Nile: 5000 years of history), θα παρακολουθήσετε σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στην ΕΡΤ2, την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021, στις 19:00.

Σειρά ντοκιμαντέρ 4 επεισοδίων, παραγωγής Αγγλίας 2019.

Επί 5.000 χρόνια, η μαγική και αρχαία γη της Αιγύπτου διαμορφώθηκε χάρη, κυρίως, σ’ ένα πράγμα: τον ποταμό Νείλο.  Έτσι, για την ιστορικό Μπέτανι Χιουζ αυτό είναι το ταξίδι μιας ζωής, καθώς ξεκινά για μια περιπέτεια στον Νείλο, από τις εκβολές του μέχρι το νοτιότερο άκρο της Αιγύπτου. Χρησιμοποιώντας ένα υπέροχο και διαχρονικό κρουαζιερόπλοιο του Νείλου, η Μπέτανι διασχίζει τη χώρα και τη βλέπει όπως την έβλεπαν κάποτε οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, μέσα από το σπουδαίο ποτάμι. Το ταξίδι της την οδηγεί σε διάσημες πυραμίδες, σπουδαίους ναούς και νέες ανακαλύψεις, που δείχνουν ότι χωρίς τον Νείλο δεν θα υπήρχε αρχαία Αίγυπτος.

Εκατόν εξήντα χλμ νότια του Καΐρου, η Μπέτανι Χιουζ, ξεκινά στο δεύτερο επεισόδιο ένα κομμάτι του Νείλου που ελάχιστοι επισκέπτες έχουν δει.

Αυτός, όμως, ήταν κάποτε ο βασικός δρόμος της Αιγύπτου, τον οποίο χρησιμοποιούσε και η Κλεοπάτρα για να ταξιδεύει στην χώρα και να την βλέπουν οι υπήκοοί της.

Πάνω από 2.000 αργότερα, η Μπέτανι επισκέπτεται μια μεγάλη κατακόμβη στην έρημο όπου δεκάδες χιλιάδες μουμιοποιημένα ζώα δόθηκαν ως προσφορά στους θεούς.

Σήμερα, οι δεξιότητές μας στην ταρίχευση έχουν χαθεί ουσιαστικά, όπως ανακαλύπτει η Μπέτανι όταν συναντά μια ειδική στο θέμα και τη φοιτήτριά της, που κάνουν ένα σύγχρονο πείραμα ταρίχευσης μιας νεκρής γάτας.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.