Έτσι ξεπερνάει την κρίση ο Λεζές

markos_lezes1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Της  Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Με αγάπη αντιπαρέρχεται την κρίση ο Μάρκος Λεζές.

Ο δημοφιλής κωμικός παραμένει απλήρωτος από την τηλεόραση και μέσα σε όλες τις καταστάσεις που βιώνει γύρω του καθημερινά προσπαθεί να ενισχύσει τους μηχανισμούς αντίστασής του για να μην πέσει σε κατάθλιψη.

“Το κράτος αυτό έχει ακράτεια” σχολιάζει με χιούμορ και δηλώνει στην “Avecnews”:

“Σκέφτομαι τον Μάρκο και την υγεία του!”

Κι αν αναρωτιέστε πώς βιώνει από την πλευρά του την κρίση;

“Με αγάπη” υποστηρίζει και διευκρινίζει:

“Τα αντιμετωπίζω όλα με αγάπη. Άμα τα βλέπεις όλα με αγάπη δεν υπάρχει κρίση…”

Από το θέατρο ευτυχώς πήρε τα δεδουλευμένα του . Συμπρωταγωνίστησε στην παράσταση- σταθμός στο Ελληνικό Θέατρο “Σεσουάρ για δολοφόνους” και ξεχώρισε με την ερμηνεία του. Έχει το κάτι τι ως ηθοποιός. Από την τηλεόραση δεν έλαβε ούτε ένα ευρώ. Τον είδαμε στον ρόλο του προέδρου του χωριού στην επιτυχημένης σειρά του Mega “Κιλινική περίπτωση” πλάι στον Γιάννη Μπέζο.

“Δεν έχουμε πληρωθεί ακόμα. Καταφεύγουμε στην καλή θέληση του παραγωγού Γιάννη Καραγιάννη . Ο κακομοίρης έχει πληρώσει μέχρι και το ΦΠΑ στο Mega, αλλά ακόμα δεν έχει πάρει χρήματα…” αναφέρει.

Πώς τα βγάζει πέρα;

“Ανέκαθεν δεν ζούσα από το επάγγελμα. Αυτό το επάγγελμα το έκανα γιατί το αγάπησα κι όσο το αγάπησα το μίσησα στο τέλος”.

Τον ρωτάμε αν η απελπισία τον κάνει να μιλάει έτσι κι ο Μάρκος Λεζές απαντά:

” Δεν απελπίζομαι. Αν απελπιστώ θα πάθω κατάθλιψη και θα ανέβω σε μια ταράτσα και θα αυτοκτονήσω. Και για να μην γίνω αυτόχειρας τα περνάω όλα στο ντούκο. Ζω το σήμερα. Το πίσω πέρασε, το αύριο είναι μαύρο κι άραχνο, άρα μόνο το σήμερα μου μένει να ζήσω.”

Κατεξοχήν θεατρικός ηθοποιός , είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος για το μέλλον του θεάτρου στη χώρα μας. Και με την ευκαιρία θίγει ένα ζήτημα που είναι πολύ σοβαρό για όλους τους ομότεχνούς του, μια που θα το βρουν μπροστά τους:

” Από τα 200 θέατρα που έχει η πρωτεύουσα το χειμώνα ούτε τα 30 από αυτά δεν πρόκειται να λειτουργήσουν. Γιατί έχει ψηφιστεί ένας νόμος σύμφωνα με τον οποίο οι θεατρικοί επιχειρηματίες θα πρέπει να προκαταβάλουν το ΙΚΑ και τους μισθούς των ηθοποιών για τρεις μήνες. Ποιος θα ξεκινήσει μια παραγωγή με αυτό το δεδομένο; Και αν δεν πάει η παράταση πώς θα το αντιμετωπίσει;”

Εκείνος πάντως έχει περιορίσει τις εξόδους κι όταν βγαίνει πληρώνει μόνο ο, τι του αναλογεί…

“Γυρίσαμε στο ρεφενέ. Πάνε πια οι εποχές που κερνάγαμε αβέρτα όποιον βρίσκαμε μπροστά μας, Έτσι, ζούμε τώρα. Τα δύσκολα πέρασαν , τώρα έρχονται τα χειρότερα”.

Τον βλέπω σκεπτικό και τον ρωτάω γιατί. Εκείνος δίνει την απάντηση με ρήσεις, δικές του ρήσεις που φτιάχνει με ευκολία. Είναι κάτι που του έχει μείνει από την επιθεώρηση, είδος στο οποίο έβαλε τη σφραγίδα του…

” Η Ελλάδα δεν περνάει απλώς κρίση, είναι σε κρίση. Βαδίζουμε στην καταστροφή και όλοι πανηγυρίζουν. Τι πίνουν να μας δώσουν;

Όλη μας η ωριμότητα εξαντλήθηκε στην ψηφοφορία για την Εurovision.

Κάτσε λοιπόν, κάτω απ’ την κοσμάρα (σου).”

Τι θέλεις να πει ο πολύ καλός κωμικός; Απλά με το χιούμορ ξεπερνάει τα πάντα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.