Η Κακοκαιρία ”Λέανδρος” ξεκίνησε απο σήμερα σ΄ ολη την Χώρα…

Kairos 1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το ψυχρό κύμα που θα κρατήσει σε τρία στάδια ως και την προσεχή Τετάρτη, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, θα φέρει πολικές θερμοκρασίες.

Η Πολιτική Προστασία  τονίζει πως θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες ημέρες από την πλευρά των πολιτών.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, για σήμερα αναμένονται τοπικές βροχές, στα θαλάσσια-παραθαλάσσια και σποραδικές καταιγίδες στο Αιγαίο, πρόσκαιρα ισχυρές. Στα ορεινά και τα βόρεια ημιορεινά αναμένονται χιονοπτώσεις.

Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα βόρεια θα ενταθούν, καθώς οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές, ενώ από νωρίς το βράδυ θα χιονίσει και στα πεδινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Από το μεσημέρι θα στραφούν πρόσκαιρα σε νοτίων διευθύνσεων. Τη νύχτα στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν και πάλι βόρειοι άνεμοι 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, χιονοπτώσεις αναμένονται από τον «Λέανδρο» ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της λοιπής ηπειρωτικής χώρας από το βράδυ της Πέμπτης 14/1. Παρά το γεγονός ότι μεταξύ των διαστημάτων χιονόπτωσης θα υπάρχουν διαστήματα βελτίωσης του καιρού, το ισχυρό ψύχος, ιδιαίτερα τις νύχτες, θα δημιουργήσει προβλήματα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.