Νέο σχέδιο αστυνόμευσης και καταστολής διαδηλώσεων, όσο και στην ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης παρουσίασε το «Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης των Δημόσιων Υπαίθριων Συναθροίσεων»
Το μέγεθος και η επικινδυνότητα μιας διαδήλωσης θα αξιολογούνται από «τους αστυνομικούς που είναι στον δρόμο, από τον διαμεσολαβητή μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας», ομολογώντας ουσιαστικά ότι εναπόκειται στην κρίση των αστυνομικών για το εάν θα πραγματοποιηθεί ή όχι μια συγκέντρωση.
Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, o υπουργός απέρριψε κάθε άλλη άποψη που ήταν διαφορετική από τη δική του, προσπαθώντας να πείσει ότι η αστυνομοκρατία αποτελεί πανάκεια για όλα τα ζητήματα.
Όσον αφορά τον περιορισμό της κινητικότητας των δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ (καθώς ορίζεται συγκεκριμένος χώρος στον οποίο θα βρίσκονται, πάντα με πρόσχημα την ασφάλειά τους), επιχείρησε να το δικαιολογήσει ως εξής: «Τα τελευταία χρόνια δέχθηκα πολλές καταγγελίες κυρίως από ξένους δημοσιογράφους που τους δείραν, ξυλοκοπόθηκαν και ζητούσαν προστασία. Ο δημοσιογράφος και ο φωτογράφος πάει όπου θέλει. Αν όμως υπάρχουν επεισόδια και ζητά προστασία από την αστυνομία θα μπορεί να οριστεί ένα μέρος».
Εν τω μεταξύ η ΕΣΗΕΑ μ΄επιστολή της στον υπουργό ζητάει:
Επείγουσα συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζήτησαν με επιστολή τους τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΦΕ, ώστε να διευκρινιστούν ζητήματα που προκύπτουν από το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων, το οποίο παρουσίασε σήμερα ο Υπουργός.