Όλγα Βενέτη: Τραγουδώ ό,τι με κάνει να ριγώ, να κλείνω τα μάτια και να ονειρεύομαι

βενετηολγα
Facebook
Twitter
LinkedIn

Την γνώρισα προσφάτως την Όλγα Βενέτη, με αφορμή την χριστουγεννιάτικη online συναυλία που έδωσε τον Δεκέμβριο στο Δήμο Βάρης – Βούλας.  Την δουλειά της όμως την ήξερα , όπως και την μαγική αηδονίζουσα φωνή της.

Ο εγκλεισμός μπορεί να περιόρισε τις συναντήσεις μας με τον καλλιτεχνικό κόσμο, ωστόσο η συνέντευξη μας με την ερμηνεύτρια Όλγα Βενέτη,  πραγματοποιήθηκε  μέσα από τηλεφωνικές κλήσεις και ηλεκτρονικά μηνύματα.  Όλα είναι εφικτά άμα θέλει κάποιος. Γιατί,  αν αξίζει ένα πράγμα στη ζωή να συμβαίνει,  είναι η γνωριμία με  ωραίους καλλιτέχνες…

 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΒΕΝΕΤΗ ΣΤΗ ΛΑΜΠΡΙΑΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Είμαι σίγουρη ότι η Πανδημία έχει αλλάξει και τη δική σας καθημερινότητα. Πώς περνάτε στην καραντίνα;

Πρώτα απ’ όλα να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία σας στο aVecnews.gr.  Να έχουμε μια χρονιά τέτοια που να μπορούμε να αντέξουμε τα δύσκολα, αλλά και οι χαρούμενες ειδήσεις να είναι στην καθημερινότητά μας. Η καραντίνα είναι για όλους δύσκολη πολύ. Άλλοι τη βιώνουν με υπομονή, άλλοι με εκνευρισμό, άλλοι με χιούμορ, όσο μπορεί να υπάρξει αυτό. Προσωπικά, προσπαθώ και άλλοτε τα καταφέρνω και άλλοτε όχι, να είμαι ψύχραιμη, ν’ ανασυγκροτούμαι και να παίρνω μηνύματα για τον εαυτό μου μέσα στη σιωπή και την απουσία δραστηριοτήτων, που ομολογώ πως πολλές φορές με αποσυντόνιζαν και με αποπροσανατόλιζαν. Τώρα έχω συνέχεια την Όλγα ενώπιος ενωπίω και τότε γίνεται «πάρτι».

Τραγουδώ ό,τι με κάνει να ριγώ, να κλείνω τα μάτια και να ονειρεύομαι

Ολγα Βενέτη 2Σας  ζορίζει αυτός ο περιορισμός. Νιώθετε να έχετε ωριμάσει μέσα σας;

Ναι. Αδιαμφισβήτητα έχω ωριμάσει και κυρίως αναμετρηθεί με τον εαυτό μου σε όλα τα επίπεδα και με όλες τις ιδιότητές μου: αυτή της μάνας, της γυναίκας, της κόρης ηλικιωμένων γονιών, της καλλιτέχνιδας!

Φλεγόμενη εποχή για καλλιτέχνες. Μπορεί να είναι κατάλληλη περίοδος ο εγκλεισμός για ανασυγκρότηση και δημιουργία, ωστόσο  σας απαγορεύει κάτι πιο σημαντικό. Να δουλέψετε. Πόσο δύσκολο είναι;

Όντως αυτό είναι δύσκολο αν και εγώ δεν είχα συνεχείς εμφανίσεις και προγραμματισμένες δουλειές. Προσπαθώ όμως να είμαι παρούσα στον χώρο μου, εκεί που ζω και αναπνέω

Τι σας θυμώνει περισσότερο από το χώρο του τραγουδιού; Μπορεί κάποιος εύκολα να ανελιχθεί;

Δε θα έλεγα ότι θυμώνω. Η μουσική από μόνη της δε μπορεί να προκαλέσει τέτοια συναισθήματα αν και καταλαβαίνω πώς το λέτε. Απλά είμαι προβληματισμένη για  το πώς, με ποιους τρόπους κάποιος με ταλέντο, δουλειά, και σεβασμό πάνω απ’ όλα στον εαυτό του και στο κοινό του μπορεί να εξελιχθεί.

Τι χρειάζεται δηλαδή παραπάνω;

Πέραν από ταλέντο, δουλειά και σεβασμό, όπως είπα πιο πριν,  για να έχει το βήμα, χρειάζεται και την ευκαιρία να παρουσιαστεί στις σκηνές της πόλης μας και όχι μόνο, να συστηθεί στον κόσμο και από εκεί και πέρα αυτός να αποφασίσει αν θέλει να εντάξει στο χώρο τον καλλιτεχνικό τον συγκεκριμένο ερμηνευτή ή όχι.

Με δύο λόγια: ποιος χωράει τελικά στη σκηνή της Ελλάδας; Το ταλέντο, η δουλειά, η τύχη, οι γνωριμίες, ίσως και κάτι άλλο…; Είμαι σίγουρη όμως ότι όποιος ζει γι αυτό που κάνει, πάντα βρίσκει τον τρόπο να το υποστηρίζει σωστά και να το διεκδικεί. Η μουσική είναι σαν το νερό χωρίς στεγανά και όρια, κινητήρια δύναμη στη ζωή κάθε καλλιτέχνη.

Θέλω κάποιος που με γνωρίζει για πρώτη φορά να μάθει, αλλά κυρίως να νιώσει, ότι η δουλειά μου είναι το συμβόλαιο του σεβασμού και της τιμής που έχω κάνει ανάμεσα στον εαυτό μου και αυτούς που με ακολουθούν και με πιστεύουν.

Πόσο φτωχή θα ήταν η ζωή σας χωρίς τη μουσική, χωρίς το τραγούδι

Τραγουδώντας ζω. Δεν ξέρω αλλιώς, δε με αφορά αλλιώς. Τραγούδι = οξυγόνο, λύτρωση, ανάσταση και ανάταση συναισθημάτων.

Ας τα πάρουμε από την αρχή… Πώς μπήκε στη ζωή σας το τραγούδι;

Από μικρή, με συγκινούσαν τα συναισθηματικά και ρομαντικά τραγούδια και άκουγα μουσική που άγγιζε την ψυχή μου. Η επαφή με το τραγούδι έγινε μέσω της λυρικής σκηνής όπου και έδωσα εξετάσεις (αφού είχα πάρει το δίπλωμά μου) με το δάσκαλό μου τενόρο Γιώργο Ζερβάνο. Στη συνέχεια, αφήνοντας το το κλασικό τραγούδι, επιλογή λατρεμένη δυστυχώς όμως εξαιρετικά απαιτητική, επικεντρώθηκα σε ένα ρεπερτόριο με τραγούδια ψυχής που με προσδιορίζουν και με αντιπροσωπεύουν, τραγούδια που αγγίζουν τις ευαίσθητες χορδές όλων μας.

Olga beneth1Ποιο είδος τραγουδιών προτιμάτε  να ερμηνεύετε;

Ερμηνεύω αυτό που με αντιπροσωπεύει ή με αντιπροσωπεύει αυτό που ερμηνεύω. Δηλαδή, ποιοτικό τραγούδι, καλή μουσική.

Τραγουδώ ό,τι με κάνει να ριγώ, να κλείνω τα μάτια και να ονειρεύομαι. Χωρίς σύνορα, χωρίς τοποθετήσεις στο χθες ή στο σήμερα….

Τον περισσότερο χρόνο σας που τον αφιερώνετε;

Στο σπίτι μου με τον 13χρονο γιο μου, στη δουλειά μου και στις σχέσεις ζωής για μένα…

Πιστεύετε στην τύχη, στη δουλειά η στο ταλέντο;

Και στα τρία. Πραγματικά, ο συνδυασμός τους απαιτείται για την εξέλιξη στο χώρο μας. Θα μου επιτρέψετε όμως στην τύχη να βάλω κάτι παραπάνω. Είναι ΜΕΓΑΛΟΣ και ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ παράγοντας η τύχη.

Όσο σωτήρια λύση και να είναι τώρα,  οι online συναυλίες, πιστεύετε ότι θα γίνουν συνήθεια και το κοινό θα αποστασιοποιηθεί  από τις live;

Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση. Το κοινό, ο ακροατής, ο θεατής που έχει συνδεθεί με τον καλλιτέχνη που επιλέγει να παρακολουθεί, θα τρέξει πάλι στο terrain, στη θέση του, γιατί η σχέση κοινού και τραγουδιστή είναι σχέση συνουσίας. Είναι σαν την αναπνοή, ο ένας εισπνέει, ο άλλος εκπνέει.  ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ… Θέλω το κοινό μου, που μου δίνει δύναμη και στόχο και χαρά ανείπωτη.

Για κάποιους που σας γνωρίζουν για πρώτη φορά, τι θα θέλατε να ξέρουν για σας  και τη δουλειά σας;

Πόσο χαίρομαι που μου κάνετε αυτή την ερώτηση. Ειλικρινά, πολύ… Γιατί όντως θέλω όσο τίποτα να συστηθώ τώρα: Όλγα Βενέτη, άνθρωπος υπερευαίσθητος, ειλικρινής, με ανάγκη ύπαρξης «το δούναι πιο πολύ του λαβείν», μαχήτρια για το όνειρό μου που δεν είναι άλλο από το να τραγουδώ, να τραγουδώ, να ζω γι αυτό και μέσα από αυτό. Γιατί χωρίς αυτό δε ζω. Θέλω κάποιος που με γνωρίζει για πρώτη φορά να μάθει, αλλά κυρίως να νιώσει, ότι η δουλειά μου είναι το συμβόλαιο του σεβασμού και της τιμής που έχω κάνει ανάμεσα στον εαυτό μου και αυτούς που με ακολουθούν και με πιστεύουν.

Άρα την προσέχω, την εξελίσσω, τη σέβομαι όσο και το κοινό μου.

Είστε άνθρωπος που κάνει όνειρα;

Όνειρα;;; Χωρίς όνειρα δε μπορώ αγαπημένη μου. Τα όνειρα είναι ελπίδα, φως, ζωή.

Να μοιραστώ μαζί σας το μεγαλύτερο όνειρό μου;

Σαφώς, τα όνειρα οι άνθρωποι τα πραγματοποιούν κατά μένα…

Είναι αυτό του τραγουδιού: να τραγουδώ όσο πιο συχνά μπορώ, αυτό που αγαπώ, αυτό που λατρεύω, αυτό για το οποίο είμαι γεννημένη.

 

 

Απ ότι γνωρίζω, έχετε ήδη δημοσιεύσει στο προσωπικό σας κανάλι στο youtube ένα σύγχρονο remix του αγαπημένου μας τραγουδιού… θα σαγαπώ. Πείτε μας περισσότερα; και τι είναι για σας ο Γιώργος Χατζηνάσιος;

Το «Θα σ’αγαπώ» είναι λατρεμένο μου κομμάτι, του συνθέτη που εκτιμώ, αγαπώ και θαυμάζω απεριόριστα στη ζωή μου, του Γιώργου Χατζηνάσιου, σε στίχους του μοναδικού Γιάννη Καλαμίτση. Το τραγούδι αυτό το λατρεύω, το νιώθω, το αφουγκράζομαι… είναι ένα όνειρο.

Αποφάσισα λοιπόν να κάνω ένα σύγχρονο remix, ένα σύγχρονο δηλαδή άκουσμα, σε ενορχήστρωση δύο ταλαντούχων μουσικών: του Απόστολου Μόσιου και του Αποστόλη Τσιάρκα, σεβόμενη στο έπακρο τη μοναδικότητα και διαχρονικότητα αυτού του υπέροχου τραγουδιού.  «Θα σας αγαπώ» πάντα αγαπημένη κυρία Κυριακού, αγαπημένοι μου αναγνώστες.

Ετοιμάζετε κάτι καινούργιο;  

Όσο για τα σχέδιά μου πολλά , ανυπομονώντας να πραγματοποιηθούν δεδομένων των δύσκολων συνθηκών που περνάμε.

Επιτρέψτε μου όμως να τελειώσω αυτήν την υπέροχη συνέντευξη με μια ευχή. Να έχουμε όλοι υγεία, όνειρα και άσβεστο πάθος στη ζωή μας για να τα πραγματοποιήσουμε. Σας ευχαριστώ θερμά μέσα από την παιδική μου καρδιά.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.