Βραδυφλεγής βόμβα οι αστυνομικοί στα ΑΕΙ -της Μανουέλας Μαθιουδάκη

ΠΟΡΕΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ 1024x585
Facebook
Twitter
LinkedIn

Με σύσσωμη την αντιπολίτευση απέναντι, η υπουργός Παιδείας πέρασε με τις ψήφους της πλειοψηφίας τον νόμο για  την εγκατάσταση της Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια.

Πείσμων, σχεδόν εμμονική, η κ Κεραμέως, απο την πρώτη μέχρι την τελευταία της ομιλία ,δεν απέστη ούτε χιλιοστό από την αρχική της  θέση παρά τις όποιες ενστάσεις και προτάσεις.
 Η  40χρονη υπουργός της Παιδείας, αριστούχος του Κολλεγίου Αθηνών , της Σορβόννης και του Χάρβαρντ, δικηγόρος στο επάγγελμα , φύτεψε στα Πανεπιστήμια μια βραδυφλεγή βόμβα της οποίας  το φυτίλι ανά πάσα στιγμή μπορεί κάποιοι να πυροδοτήσουν με απολύτως προβλεπόμενες συνέπειες.
Η πολυήμερη συζήτηση στην Βουλή ανέδειξε το βαθύ χάσμα στην ιδεολογία της Δεξιάς με την Αριστερά, με οξύτατους πολλές φορές διαλόγους (πχ Φίλης -Κατσαφάδος) σε μια εποχή που ο λαός δοκιμάζεται από την πανδημία και την οικονομική κρίση.
Ποτέ η Βουλή δεν διέθετε τόσους πολλούς καθηγητές Πανεπιστημίων στα έδρανα της. Απο τον Συρίγο και τον Ταραντίλη μέχρι τον Κατρούγκαλο και την Αναγνωστοπούλου .
Και λες, όλοι αυτοί δεν μπορούσαν να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να λύσουν τα του οίκου τους;
‘Επρεπε να ξιφομαχήσουν μέσα στην Βουλή για τον αν είναι ή δεν είναι  ελευθερία έκφρασης πχ η διαπόμπευση πρύτανη ;
 Να δώσουν μια θεατρική παράσταση που τελικά δεν έφερε θετικό αποτέλεσμα;
Οσο για την κ Κεραμέως, λάθος καιρό διάλεξε για να επιβάλλει το νομοσχέδιο της με κόντρα όχι μόνο τους  φοιτητές ,αλλά ακόμη και τους συνδικαλιστές αστυνομικούς.’
Η  υπουργός του cheerleading και της άνευ όρων παράδοσης στα ιδιωτικά κολλέγια τα οποία εξίσωσε με  το Πολυτεχνείο και τα Οικονομικά Πανεπιστήμια ,ονειρεύεται αυτό ακριβώς που ονειρεύονταν όλοι ανεξαιρέτως οι προκάτοχοί της εδώ και πενήντα χρόνια: Να μείνει στην ιστορία σαν μεταρρυθμιστής.
Πειράματα επί πειραμάτων , όπου για μισό αιώνα άπειρος αριθμός  μαθητών δοκιμάστηκε την κλίνη του Προκρούστη. Αλλά αυτό είναι άλλης  τάξεως ζήτημα.
Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, δια της κυρίας Κεραμέως, ορίζει βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ,  καθορίζει χρόνο σπουδών, αλώνει τα ΑΕΙ και τα υποτάσσει στην εκάστοτε κυβέρνηση .
 Αλλά, όπως έχει αποδείξει το παρελθόν, ουδείς υπουργός Παιδείας ισόβιος και ουδέν μέτρο ομοίως ισόβιο….

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.