Αθώα η αναισθησιολόγος που είχε κατηγορηθεί για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας

Μικρή Μελίνα Αθώα η αναισθησιολόγος για τον θάνατο της 4χρονης 740x403
Facebook
Twitter
LinkedIn

Αθώα έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου την αναισθησιολόγο που κατηγορήθηκε για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη το Δεκέμβριο του 2015, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου είχε μεταφερθεί μετά από επέμβαση ρουτίνας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Μετά από αλλεπάλληλες διακοπές και αναβολές, η απόφαση δικαίωσε την αναισθησιολόγο. Η έδρα του δικαστηρίου είχε διατάξει πραγματογνωμοσύνη από καρδιολόγο, αναισθησιολόγο και ιατροδικαστή, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη η 4χρονη Μελίνα.

Λίγο πριν από την ανακοίνωση της απόφασης, και ενώ ο εισαγγελέας είχε προτείνει εκ νέου την ενοχή της αναισθησιολόγου, η πρόεδρος ανέλυσε διεξοδικά το σκεπτικό της απόφασης, το οποίο στηρίχτηκε εν πολλοίς στα πορίσματα των πραγματογνωμόνων.

Το δικαστήριο έκρινε ότι το παιδί πέθανε από σπάνια αλλεργική αντίδραση κι ότι η κατηγορούμενη γιατρός προέβη σε όλες τις ενδεδειγμένες ιατρικές πράξεις και δεν ευθύνεται για τον θάνατο του.

Η πολιτική αγωγή θα καταθέσει την Δετέρα αίτηση στον εισαγγελέα Ηρακλείου για την άσκηση έφεσης κατά της αθωωτικής απόφασης του δικαστηρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.