Επεισόδια με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και κατοίκους της Ν. Σμύρνης

Astynomikoi
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τη Νέα Σμύρνη και τα βίντεο  με αστυνομική βία κατά πολιτών ξεκινά η ΕΛ.ΑΣ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021, το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια ελέγχων για τα μέτρα και το lockdown στο Άλσος και την πλατεία.

Oi κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν και  ζητούσαν εξηγήσεις γιατι δεν μπορούν να είναι με τα παιδιά τους σ΄ανοιχτούς χώρους. Εκεί  η κατάσταση ξέφυγε οταν ομάδα νεαρών εμφανίσθηκε για να τους υπερασπιστεί.

Ακολούθησε μάχη σώμα με σώμα με τους  αστυνομικούς να ζητούν ενισχύσεις από δυνάμεις των ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ .

Οι αστυνομικοί  απομάκρυναν τους αγνώστους με γκλοπ, ενώ έγιναν  και 7 προσαγωγές.

Απο την πλευρά των κατοίκων ‘ομως η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική. Κάτοικοι έκαναν βόλτα στην Πλατςία και μια γυναίκα με τα παιδιά της κάθησαν σ΄ένα παγκάκι.Οι αστυνομικοί τους σύνέστησαν να φύγουν και απο εκεί άνοιξε ο ασκος του Αιόλου. Ομάδα νεαρών πηρε το μέρος των πολιτών και οι αστυνομικοί ‘εκαναν χρήση χημικών.

Ανακοίνωση για όσα διαδραματίστηκαν στη Νέα Σμύρνη το μεσημέρι της Κυριακής εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία. Αναφέρθηκε στο πως ξεκίνησαν τα επεισόδια ενώ γνωστοποίησε ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ για τις εικόνες που δείχνουν αστυνομική βία.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.