Στον Εβρο πυροβολισμοί εναντίον των συνοριοφυλάκων της Frontex

Evros mat allodapoi22
Facebook
Twitter
LinkedIn

Επεισόδιο με πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά προς συνοριοφύλακες της Frontex σημειώθηκε την Κυριακή στον Εβρο, σύμφωνα με το «Spiegel».

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του «Spiegel» στην Αθήνα, Γιώργος Χρηστίδης, το επεισόδιο συνέβη ξημερώματα Κυριακής, κοντά στο χωριό Τυχερό Εβρου, μόλις έκανε την εμφάνισή του περίπολος Γερμανών συνοριοφυλάκων της Frontex. Ο ίδιος επικαλείται αξιωματούχους που του ανέφεραν ότι «δεν επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό».

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του γερμανικού περιοδικού, πηγές από την Αθήνα και τη Βαρσοβία (όπου βρίσκεται η έδρα της Frontex) τονίζουν ότι έχουν δει αρκετούς από την τουρκική πλευρά να πυροβολούν στον αέρα με τα όπλα τους, χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός. Παρά ταύτα, έχουν ληφθεί περαιτέρω μέτρα ασφαλείας για το προσωπικό της Frontex, ανάμεσά τους και αλεξίσφαιρα γιλέκα. Η Frontex έχει αναπτύξει στον Εβρο 80 συνοριοφύλακες, εκ των οποίων οι 15 είναι Γερμανοί.

Μάλιστα, όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος, ο επικεφαλής της Frontex Φαμπρίς Λεγκιέρι, ενημέρωσε την Κομισιόν με επιστολή του για το περιστατικό και θα ενημερώνει τις Βρυξέλλες για κάθε πιθανή κλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Το iefimerida.gr επικοινώνησε με αξιωματούχο της Κομισιόν, ο οποίος ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει ενημέρωση από τη Frontex.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.