Δημήτρης Αλεξιάδης «Μια φορά φωτορεπόρτερ, για πάντα φωτορεπόρτερ».

9936619 0 238 1024 791 1000x541 80 0 0 73b38f7736edb3984a456ca57a48c0c5
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Δημήτρης Αλεξιάδης δεν ήταν ενας συνηθισμένος άνθρωπος.Δεν ηταν ένας συνηθισμένος φωτορεπόρτερ.Τα δικά του ενσταντανέ  έχουν  κατέγράψει  την σύγχρονη  ιστορία του τόπου.Νεαρό παιδί  στη δεκαετία του 1970  στα δύσκολα εκείνα χρόνια ήταν ο επίσημος φωτορεπόρτερ της εφημερίδας ”Βραδυνή” του Τζώρτζη Αθανασιάδη. Αιχμαλώτηζε και στη συνέχεια φώτιζε με τις αποκλειστικές του επιτυχίες τα μαύρα γεγονότα εκείνης της περιόδου.Στον φακό του Δημήτρη Αλεξιάδη στάθηκαν όμως μεγάλες φυσιογνωμίες  που μ΄αυτό τον τρόπο υπέγραφαν την σοβαρότητα του φωτορεπόρτερ.

Στον φωτογραφικό του φακό πόζαραν πολιτικοί, αστέρες και προσωπικότητες, κοσμώντας τα εξώφυλλα της εποχής όπως η Μαρία Κάλλας, η Μελίνα Μερκούρη  η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Ο Δημήτρης Αλεξιάδης ήταν ο φωτορεπόρτερ που κατέγραψε με τον φακό του τα καρέ των τελευταίων εκτελέσεων θανατικής ποινής στην Ελλάδα, ενώ τόσο στον εγχώριο όσο και στον διεθνή Τύπο κυκλοφόρησαν αμέτρητες φωτογραφίες του με τον Αριστοτέλη και τον Αλέξανδρο Ωνάση, την Τζάκι Κένεντι, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και άλλους πολιτικούς.

H ανακοίνωση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι έφυγε από τη ζωή ο αγαπητός συνάδελφος και φίλος, Δημήτρης Αλεξιάδης, μετά από σύντομη μάχη με σοβαρή ασθένεια.

Ο Δημήτρης Αλεξιάδης ήταν ο φωτορεπόρτερ των διάσημων. Στο φωτογραφικό του φακό πόζαραν πολιτικοί, αστέρες και προσωπικότητες, κοσμώντας τα εξώφυλλα της εποχής όπως η Μαρία Κάλλας, η Μελίνα Μερκούρη και η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Τόσο στον εγχώριο όσο και στο διεθνή τύπο κυκλοφόρησαν αμέτρητες φωτογραφίες του με τους Αριστοτέλη και Αλέξανδρο Ωνάση, την Jaqueline Kennedy Onassis, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και πολλούς άλλους πολιτικούς, ενώ ήταν ο φωτορεπόρτερ που κατέγραψε με το φακό του τα καρέ των τελευταίων εκτελέσεων θανατικής ποινής στην Ελλάδα.

Συνταξιούχος από το 2005 συνέχιζε να φωτογραφίζει γεγονότα και στιγμές στον τόπο κατοικίας του, την Αθήνα, μέχρι το τέλος. «Μια φορά φωτορεπόρτερ, για πάντα φωτορεπόρτερ» έλεγε όταν δεχόταν φίλους στην οικία του στην Κυψέλη, που φιλοξενούσε και το τεράστιο αρχείο του. Εκεί, πλαισιωμένος από φωτογραφικές μηχανές, δικές του αλλά και του πατέρα του, συνήθιζε να αναπολεί και να διηγείται την ιστορία κάθε μιας φωτογραφίας, από τα 7500 και περισσότερα θέματα που κάλυψε στην επαγγελματική του ζωή.

Το ΔΣ της ΕΦΕ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.Θα τον θυμόμαστε πάντα ως ειλικρινή και αξιαγάπητο «εραστή» της τέχνης της φωτογραφίας».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.