Πέθανε ο Πρίγκηπας Φίλιππος

Queen prince birthday
Facebook
Twitter
LinkedIn

Πέθανε ο Ο Πριγκηπας  Φίλιππος σ΄ηλικία 99 ετών. Σύζυγος  για  74 χρόνια της Βασίλησας Ελισάαβετ του Ηνωμένου Βασιλείου. Ηταν το μακροβιότερο αρσενικό μέλος της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειαςα  .Ο Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου  είχε γεννηθεί στην Κέρκυρα  στις 10 Ιουνίου το 1921 απο την Πριγκίπησσα Αλίκη  και τον Πρίγκηπα της Ελλάδος  και Δανίας Ανδρέα .

Το Ηνωμένο Βασίλειο (το οποίο περιλαμβάνει την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία) μπαίνεισε μια εθνική περίοδο πένθους που θα διαρκέσει μέχρι την κηδεία.

Η εθνική περίοδος πένθους πρέπει να «τηρείται από όλους», συμπεριλαμβανομένων των εθνικών εκπροσώπων που υπηρετούν στο εξωτερικό. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες -με εξαίρεση τη σημαία Royal Standard, πάνω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ καθώς αντιπροσωπεύει τη μοναρχία- και τα μέλη του Κοινοβουλίου θα φορούν μαύρα περιβραχιόνια και, στην περίπτωση των ανδρών, και γραβάτες. Επίσης, οι τοπικές αρχές (πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά, κ.λπ.) θα κληθούν να δώσουν «ιδιαίτερη προσοχή» στην άσκηση των επίσημων δραστηριοτήτων τους.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.