Εισπνεόμενο φάρμακο εναντίον του κωροναϊού αναμένεται να πάρει άδεια απο τον ΕΟΦ την επόμενη εβδομάδα…

Fos sto skotadi tis augis
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ξεκίνησαν  σε «Αττικόν» και «Σωτηρία» οι κλινικές μελέτες για το ισραηλινό φάρμακο κατά του κοροναϊού το οποίο είναι εισπνεόμενο και κατά την πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών δεν προκάλεσε παρενέργειες στους ασθενείς σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Το σκεύασμα θα χορηγείται σε νοσηλευόμενους ασθενείς με λοίμωξη Covid-19 στο πλαίσιο κλινικής μελέτης την οποία ανέλαβε η ερευνητική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα.

Το σκεύασμα αναμένεται να πάρει έγκριση από τον ΕΟΦ την ερχόμενη εβδομάδα.

O υφυπουργός  κ. Κοντοζαμάνης καλωσόρισε τον καθηγητή Ναντίρ Αρμπερ στη χώρα μας, τονίζοντας ότι με την επιστημονική του έρευνα έβαλε τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός καινοτόμου φαρμάκου,

Η  αγωγή αφορά ένα εισπνεόμενο φάρμακο, που με βάση τις πρώτες ενδείξεις έχει επιτύχει ελπιδοφόρα αποτελέσματα με ποσοστά αποτελεσματικότητας στο 96% επί των ασθενών στους οποίους δοκιμάστηκε: Συγκεκριμένα, 29 από τους 30 έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο σε διάστημα από τρεις έως πέντε ημέρες αφότου έλαβαν την αγωγή.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρουν οι «Times of Israel», η ανακάλυψη αφορά την ουσία EXO-CD24 η οποία αναπτύχθηκε από τους επιστήμονες του ιατρικού κέντρου Ichilov στο Τελ Αβίβ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.