Στο Ισραήλ αιματηρές ανταλλαγές πυρών…

Israel33
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ατμόσφαιρα χώρας βυθισμένης σε διπλή σύγκρουση επικρατεί στο Ισραήλ, εν μέσω κλιμάκωσης των αιματηρών ανταλλαγών πυρών με τους ισλαμιστές και της Χαμάς, που κυβερνούν στη Λωρίδα της Γάζας, και ταραχών στις πόλεις του με μεικτό αραβοϊσραηλινό πληθυσμό.

Μετά τα μεσάνυχτα, οι σειρήνες της αεράμυνας που προειδοποιούν για εισερχόμενες ρουκέτες ήχησαν ξανά στο νότο, στη μητρόπολη Τελ Αβίβ, αλλά – για πρώτη φορά από τη Δευτέρα – και στον βορρά.

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ρουκέτα έπληξε πολυκατοικία στην Πετά Τικβά, κοντά στο Τελ Αβίβ.

ο αριθμός των ρουκετών που έχουν βληθεί εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ από ένοπλες οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας έφθασε τις περίπου 1.500. Ο αριθμός των θυμάτων στην ισραηλινή πλευρά έφθασε τους επτά νεκρούς, συμπεριλαμβανομένου ενός αγοριού έξι ετών, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σε κάτι περισσότερο από δύο ημέρες.

Εν μέσω της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης των εχθροπραξιών, αναμένεται να διεξαχθεί μια τρίτη κατεπείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δημόσια αυτή τη φορά, αύριο Παρασκευή.

Στις πρώτες δύο βιντεοδιασκέψεις, που έγιναν κεκλεισμένων των θυρών, οι ΗΠΑ εναντιώθηκαν στην υιοθέτηση κοινής ανακοίνωσης του κορυφαίου οργάνου του ΟΗΕ που θα ζητεί να σταματήσουν οι ανταλλαγές πυρών, κρίνοντας αυτή η κίνηση θα ήταν «αντιπαραγωγική» σε αυτό το στάδιο, σύμφωνα με διπλωμάτες.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.