Το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε : ”Αγκυρα άν θέλεις να ενταχθείς στην ΕΕ άλλαξε στάση…”

αρχείο λήψης (3)
Facebook
Twitter
LinkedIn

Το Ευρωκοινοβούλίο  ζητά δραστική αλλαγή στάσης από την Άγκυρα, αν εκείνη επιθυμεί να συνεχιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.
Στην έκθεση που εγκρίθηκε σήμερα με 480 ψήφους υπέρ, 64 κατά και 150 αποχές, οι ευρωβουλευτές διαπίστωσαν οπισθοδρόμηση όσον αφορά το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα, ότι η Τουρκία ασκεί συγκρουσιακή και εχθρική εξωτερική πολιτική και πρότειναν να εξεταστεί το ενδεχόμενο χαρακτηρισμού των Γκρίζων Λύκων ως τρομοκρατική οργάνωση. Για πρώτη φορά, το Ευρωκοινοβούλιο τόνισε πως χρειάζεται επίσημη αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, αν δεν αντιστραφεί η υφιστάμενη αρνητική τάση.

Έντονη ήταν η αντίδραση της Τουρκίας, στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου

Η Τουρκία κάνει λόγο σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, για μονομερή και προκατειλημμένη στάση της Ευρώπης απέναντί της. «Η μονομερής και σε καμία περίπτωση αντικειμενική έκθεση για την Τουρκία, υιοθετήθηκε σε μια περίοδο όπου γίνονται προσπάθειες να αναθερμανθούν οι σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ στη βάση της προοπτικής ένταξης υπό το πλαίσιο μιας θετικής ατζέντας και ως εκ τούτου, είναι απαράδεκτη» αναφέρεται.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.