Χαρδαλιάς έκτακτη ενημέρωση στις 19.00 μετα την έξαρση των κρουσμάτων

Nikos xardalias
Facebook
Twitter
LinkedIn

Έκτακτες ανακοινώσεις θα κάνει στις 19:00 το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά τη νέα έκρηξη κρουσμάτων που παρατηρήθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει να μην ανοίξουν όλοι μαζί οι χώροι από την επόμενη Πέμπτη 15 Ιουλίου, έτσι όπως είχε προαναγγελθεί, παρά το άνοιγμα να γίνει σταδιακά.

Έτερο σενάριο που εξετάζεται εδώ και ημέρες είναι σε χώρους ψυχαγωγίας νομών με πολλά κρούσματα, να επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε όσους πολίτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Εφόσον υιοθετηθεί η εισήγηση, τότε οι επιχειρήσεις που μέχρι εκείνη τη στιγμή θα δέχονται και μη εμβολιασμένους, θα υποχρεωθούν να επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις. Στους νομούς αυτούς οι μεικτοί χώροι θα καταργηθούν ως ένα αντικίνητρο στους ανεμβολίαστους να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Ένα άλλο πάλι σενάριο είναι να καθιερωθεί για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό ένα μοντέλο παρόμοιο με αυτό που ισχύει όσον αφορά τα νησιά για τους ανεμβολίαστους. Δηλαδή οι ανεμβολίαστοι πολίτες να μην μπορούν να πραγματοποιούν διαπεριφερειακές μετακινήσεις με ΚΤΕΛ, αεροπλάνα και τρένα, χωρίς την επίδειξη αρνητικού rapid ή μοριακού τεστ.

Ελ.Τυπος

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.