Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Σάμο- Δήμαρχος: να τεθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης…

720 781675 3100bfce78 aa56ff78a1a6d0aa
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σάμο, σε δασική έκταση στην περιοχή Βουρλιώτες,  παραμένει ανεξέλεγτη.Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία και οικισμοί.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ, σύμφωνα με το samos24.gr, η πυροσβεστική υπηρεσία Σάμου και η αστυνομία προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση δύο ξενοδοχείων και σπιτιών που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Λόγω της φωτιάς αποφασίστηκε επίσης η εκκένωση του οικισμού Κοκκάρι. Ο οικισμός δεν είναι κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς, όμως σε απόσταση δύο χιλιομέτρων βρίσκονται ξενοδοχειακές μονάδες και οι Αρχές είναι σε κατάσταση συναγερμού.Με ανακοίνωσή του, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς η οποία πλησιάζει σε σημείο υδροδότησης, ο δήμος Ανατολικής Σάμου παρακαλεί για την ελάχιστη χρήση πόσιμου νερού στην ευρύτερη περιοχή του Κοκκαρίου καθώς και στη πόλη της Σάμου.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα, τρία ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη μεταξύ των οποίων και το θηριώδες ρωσικό Μπεριέβ, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Με δήλωση του στα τοπικά ΜΜΕ της Σάμου ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Σταμούλης, συντονιστής Επιχειρήσεων σε Αιγαίο και Κρήτη με έδρα τη Σάμο χαρακτήρισε «δύσκολη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί». Όπως είπε «είναι διάσπαρτες οι εστίες της πυρκαγιάς στους Βουρλιώτες, και η πυρκαγιά λόγω των ανέμων έχει κατεύθυνση νότια, προς το βουνό».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.