Έκρηξη κρουσμάτων σε Μύκονο, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Ίο, Σαντορίνη και Πάρο

Mykonos, little venice 02
Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι ΠΕ Μυκόνου, Ρεθύμνου και Ηρακλείου καθώς και οι δήμοι Ιητών, Θήρας και Πάρου έχουν κατηγοριοποιηθεί σε πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης με συγκεκριμένα μέτρα προς εφαρμογή, λόγω υψηλότατου επιδημιολογικού φορτίου, είπε στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Η κατάσταση σε αυτές τις περιοχές επιβάλλει από όλους μας εγρήγορση και μας θέτει σε συναγερμό, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς σημειώνοντας ότι στη Μύκονο ο ρυθμός των ενεργών κρουσμάτων έχει τετραπλασιαστεί σε μια βδομάδα, στο Ρέθυμνο έχει διπλασιαστεί, στο Ηράκλειο έχει σχεδόν τριπλασιαστεί, στην Ίο έχει υπερπενταπλασιαστεί, στη Σαντορίνη έχει υπερδιπλασιαστεί και στην Πάρο έχει επταπλασιαστεί.

Από το Σάββατο 17 Ιουλίου, στις περιοχές αυτές οι μη εμβολισμένοι εργαζόμενοι στην εστίαση και στις τουριστικές επιχειρήσεις, θα πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο δυο φορές την εβδομάδα, μία με self test και μία με rapid, με ταυτόχρονη υποχρέωση δήλωσης του αποτελέσματος στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Η υποχρέωση για τεστ δύο φορές την εβδομάδα αφορά και τα μη εμβολισμένα μέλη των πληρωμάτων επιβατηγών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων.

Η αύξηση ιικου φορτίου και η αλλαγή των επιδημιολογικών δεδομένων, οδήγησαν στην επανεξέταση του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τις κατασκηνώσεις.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή εισηγήθηκε τα εξής:

Για την είσοδο σε κατασκήνωση κατά την έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου, οι μη εμβολιασμένοι κατασκηνωτές και εργαζόμενοι, πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα rapid 48 ωρών ή PCR 72 ωρών

Κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου θα παιδιά θα ελέγχονται με τη μέθοδο του self test σε εβδομαδιαία βάση, ενώ οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα υποβάλλονται σε έλεγχο 2 φορές την εβδομάδα, μια με self test και μια με rapid.

Επιπλέον δεν θα επιτρέπονται τα επισκεπτήρια εκτός αν υπάρχει έκτακτη ανάγκη ή αποχώρηση παιδιού.

Πηγή: ΕΡΤ1

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.