Δεν εκμεταλλευθήκαμε τίποτα απο την συμφωνία των Πρεσπών…

σκοπια τουρκια
Facebook
Twitter
LinkedIn

Η είδηση της υπογραφής αμυντικής και οικονομικής συνεργασίας Βόρειας Μακεδονίας- Τουρκίας προκαλεί το ερώτημα: εμείς που είμαστε; Militaire.gr  

Υποτίθεται ότι με τη συμφωνία των Πρεσπών είχαμε αποκτήσει το προβάδισμα σ ΄ ότι είχε να κάνει με την άμυνα της γειτονικής χώρας. Η Ελλάδα έχει αναλάβει την επιτήρηση του εναέριου χώρου της και πολύ συχνά ελληνικά F-16 πετούν πάνω από τα Σκόπια.

Είχαμε επίσης την ευθύνη για να βοηθήσουμε στην αναδιοργάνωση των ΕΔ τους στα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

Το ερώτημα είναι τι έχουμε εκμεταλλευθεί; Απ΄ ότι φαίνεται απολύτως τίποτα.

Η υπουργός Αμυνας της Βόρειας Μακεδονίας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα,  συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό της Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος την έχει από κοντά.

Ο δικός μας ΥΕΘΑ πότε επικοινώνησε μαζί της τελευταία φορά.

Και επίσης, όπως έχουμε ξαναγράψει, ποια είναι η πρωτοβουλία του ΥΠΕΘΑ ώστε με “κυβερνητικό καπέλο”, ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες να πάνε στη Βόρεια Μακεδονία και να πάρουν ότι δουλειές θα προκύψουν για τον μικρό στρατό της;

Δεν ρωτάμε καν αν υπάρχει σκέψη για συνάντηση του ΥΕΘΑ με την ομόλογο του. Ο Ακάρ την είδε και η Τουρκία συνεχίζει να τροφοδοτεί με αμυντικό υλικό τη Βόρεια Μακεδονία.

Η συμφωνία με την Τουρκία , σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας της Βόρειας Μακεδονίας, προβλέπει ετήσια κατανομή κονδυλίων από την Τουρκία στη Βόρεια Μακεδονία, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων, την προμήθεια εξοπλισμού πυροβολικού και τον εκσυγχρονισμό του Στρατού.

Militaire.gr  

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.