Σκληρή κριτική στη Βουλή των πολιτικών αρχηγών για τις καταστροφικές πυρκαγιές

Tsipras tempo24 gr 0
Facebook
Twitter
LinkedIn

Μαζικά πυρά και σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού επιφύλαξαν οι πολιτικοί αρχηγοί της αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν πρόσφατα τη χώρα, οι οποίες κατέκαψαν περίπου 1.300.000 στρέμματα και προκάλεσαν ζημιές σε εκατοντάδες σπίτια και άλλα κτίσματα.

Σύσσωμοι οι αρχηγοί επέρριψαν ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των πύρινων μετώπων, κατέθεσαν εύλογα ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό και τόνισαν ότι το επιτελικό κράτος της Ν.Δ. απέτυχε να ανταποκριθεί στις περιστάσεις.

Ενδεικτική είναι η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη είπε ότι «δεν στερείται μόνο της ικανότητας να διοικεί, αλλά στερείται και της στοιχειώδους ικανότητας να αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκαλέσει». Επίσης χαρακτήρισε «προκλητικό» το γεγονός πως «επί 55 λεπτά» ο πρωθυπουργός «με τη στάση του, την τοποθέτησή του, με το ήθος» έδειξε πως «δεν έχει καταλάβει τίποτα» καθώς «το αδιανόητο έγινε πραγματικότητα», δηλαδή μια «ανείπωτη τραγωδία» που ακόμα «δεν έχουμε συνειδητοποιήσει το μέγεθος της».

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.