Ο Ευάγγελος Αποστολάκης δεν δέχθηκε την θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας…

αποστολακης
Facebook
Twitter
LinkedIn

Μετά την απόφαση «βόμβα» του Ευάγγελου Αποστολάκη να μη δεχτεί τελικά τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας (όπως ανακοινώθηκε από τον Γιάννη Οικονόμου κατά τον ανασχηματισμό), στην κυβέρνηση άρχισαν να ψάχνουν τον αντικαταστάτη του. Αλλά η αναζήτηση αποδεικνύεται πολύ δύσκολο task!

Αποκλειστικές πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι από το Μέγαρο Μαξίμου έγιναν κρούσεις σε δυο εν ενεργεία υπουργούς, στους οποίους προτάθηκε να αναλάβουν το νεοσύστατο υπουργείο. Αλλά και οι δυο αρνήθηκαν να αφήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους.

 Το Μέγαρο Μαξίμου έκανε γνωστό ότι για την τοποθέτηση του Ευάγγελου Αποστολάκη στο νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα και τη Φώφη Γεννηματά.

Περίπου δέκα λεπτά πριν ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, τηλεφώνησε στον Μιχάλη Καλόγηρου, διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, και τον ενημέρωσε σχετικά. «Ευχαριστώ για την ενημέρωση», ήταν η απάντηση του κ. Καλογήρου.

Ο κ. Δημητριάδης πήρε τηλέφωνο επίσης τον Μανώλη Όθωνα, διευθυντή της Φώφης Γεννηματά, ωστόσο δεν τον βρήκε και του άφησε μήνυμα. Επειδή η ώρα είχε πάει 11 παρά 5 και δεν υπήρχε άλλος χρόνος πριν τις ανακοινώσεις, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τη Φώφη Γεννηματά στο τηλέφωνο. «Θέλω να σε ενημερώσω ότι κάνω μια ισχυρή δομή στην Πολιτική Προστασία βάζω επικεφαλής άνθρωπο επιχειρησιακά στιβαρό που έχει και υπερκομματικό χαρακτήρα, τον Ευάγγελο Αποστολάκη. Δεν θέλω να το ακούσεις από την τηλεόραση», της είπε. Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ απάντησε: «Πράγματι εκεί το πρόβλημα είναι μεγάλο, καλή επιτυχία». Πηγές από τη Χ. Τρικούπη διευκρίνιζαν ότι «δεν υπήρξε διακομματική συνεννόηση, αλλά απλώς ενημέρωση» για την τοποθέτηση Αποστολάκη στο υπ. Πολιτικής Προστασίας

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.