Τσίπρας : Αν τολμά ο κ.Μητσοτάκης ας προκηρύξει εκλογές…

Alexis tsipras
Facebook
Twitter
LinkedIn

Τους βασικούς άξονες της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την επόμενη ημέρα στον τόπο αναλύει περαιτέρω ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τις χθεσινές του εξαγγελίες από τη ΔΕΘ.

Σχεδόν με την έναρξη της συνέντευξης, ο Αλέξης Τσίπρας πέταξε το γάντι στον πρωθυπουργό, καλώντας τον να προκηρύξει εκλογές «εάν έχει το θάρρος και τολμά».

«Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα» για εκλογές

«Είχα πει και πέρυσι ότι εγώ δεν θα γίνω Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης έχει με βάση το σύνταγμα την ευθύνη να προκαλέσει εκλογές όποτε θέλει. Αν έχει το θάρρος κι αν τολμά ας τις προκηρύξει, στο χέρι του είναι» δήλωσε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

«Πέρυσι τέτοιο καιρό σας έλεγα  ότι είναι απολύτως έξω απ’ την λογική σε συνθήκες πανδημικής κρίσης μια κυβέρνηση να σκέφτεται εκλογές. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Αν είναι τόσο ανεύθυνος ας το κάνει. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να είμαστε έτοιμοι. Συμμέτοχοι σε αυτή την ευθύνη δεν θα γίνουμε», τόνισε μεταξύ άλλων σε άλλη ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών. «Δεν είναι στην δική μου κουλτούρα να ασκώ τέτοια αντιπολίτευση, είπε ακόμα αναφερόμενος στις συνεχείς εκκλήσεις του Κυρ. Μητσοτάκη όταν κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαστε έτοιμοι, αν έχει το θάρρος να αναλάβει αυτή την ευθύνη ας προχωρήσει».

«Ναι» στο εμβόλιο, «όχι» σε πολιτικές αυταρχισμού και διχασμού

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  κλήθηκε να τοποθετηθεί και για τη διαχείριση της πανδημίας. Σε αυτό το πεδίο σημείωσε ότι για το γεγονός ότι τα νούμερα εμβολιασμού στη χώρα μας είναι αρκετά χαμηλά υπάρχουν «ευθύνες». Όπως είπε η κυβέρνηση έχει χάσει το μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης των πολιτών. «Δεν μπορεί να πείσει, αντί να προχωρήσει σε στοχευμένες καμπάνιες φρόντισε να χρηματοδοτήσει όχι το μήνυμα αλλά το μέσον», είπε χαρακτηριστικά.

«Η προοπτική του τείχους απομακρύνεται οριστικά» παρατήρησε και υπογράμμισε ότι πρέπει να προσπαθήσουμε  να πείσουμε όλους τους συμπολίτες μας για τον εμβολιασμό. «Δεν είναι ζήτημα πολιτικής και κομματικής αντιπαράθεσης, αλλά ζήτημα που αφορά την υγεία του καθενός και της καθεμιάς.  Ζήτημα που αφορά την ανθρώπινη ζωή», είπε και απηύθυνε έκκληση  ιδίως στους άνω των 60 αλλά και στους  νέους ανθρώπους.

Το μήνυμά μας είναι ναι στη ζωή και στον εμβολιασμό όχι σε μια πολιτική αυταρχισμού και διχασμού, συμπλήρωσε.

Ανήθικο να νομοθετείς μόνο για τον εαυτό σου και την τάξη σου

«Ανήθικο να νομοθετείς μόνο για τον εαυτό σου και την τάξη σου»,

Πηγή. Εφσυν.γρ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.