Αγορά νέων φρεγατών απο τη Γαλλία

Greek prime minister kyriakos mitsotakis in paris
epa08175905 French President Emmanuel Macron (R) talks with Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis (L) after their meeting at the Elysee Palace in Paris, France, 29 January 2020. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
Facebook
Twitter
LinkedIn

Λίγη… υπομονή ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τις ανακοινώσεις για την αγορά των νέων φρεγατών από τη Γαλλία.

«Λίγο υπομονή σήμερα το βράδυ θα συναντηθώ και θα συζητήσω με Μακρόν και αύριο θα γίνουν οι ανακοινώσεις στο Μέγαρο των Ηλυσίων», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του από το Μουσείο του Λούβρου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και στους δημοσιογράφους Αντριάνα Παρασκευοπούλου και Νίκο Αλιάγα. Πάντως, ξεκαθάρισε ότι «κατευθυνόμαστε προς μια ουσιαστική εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας».

 

Δεν μπορώ παρά να μην εκφράσω τον θαυμασμό μου για το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε, μέσα στο μοναδικό μουσείο του Λούβρου με θέα αυτό το καταπληκτικό άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης», είπε ξεκινώντας τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ανέφερε ότι η έκθεση που θα εγκαινιάσει σε λίγο με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, «σηματοδοτεί τους άρρηκτους δεσμούς Ελλάδας και Γαλλίας και αποτελεί μία αναδρομή στο χρόνο, μία υπενθύμιση ότι η Ελληνική Επανάσταση, η οποία οδήγησε στη γέννηση του ελληνικού κράτους υπήρξε ουσιαστικά, μία ευρωπαϊκή επανάσταση, μία επανάσταση των πανανθρώπινων αξιών, της ελευθερίας, του κράτους δικαίου, της αξιοπρέπεια του ανθρώπου και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτές οι ιδέες γεννήθηκαν στη Γαλλία, στη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρωθυπουργός «οι σχέσεις Ελλάδας και Γαλλίας έρχονται από μακριά, πηγαίνουν μακριά και ακριβώς αυτό σηματοδοτεί και η κοινή μας παρουσία με τον Πρόεδρο Μακρόν στα εγκαίνια αυτής της έκθεσης.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.