Καιρός : Πτώση θερμοκρασίας βροχές και καταιγίδες

3yxm2qf8vvjjrmzhvytb
Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN TVΚλέαρχου Μαρουσάκη.

Η πρόγνωση του μετεωρολόγου Σάκη Αρναούτογλου για την επιδείνωση του καιρού από την Τετάρτη

Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει ότι οι βροχές και καταιγίδες που αναμένονται να εκδηλωθούν την Τετάρτη είναι «εν δυνάμει επικίνδυνες».

Η ανάρτησή του στο Facebook

Εν δυνάμει επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες από την Tετάρτη το βράδυ δείχνουν και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, πρώτα στα βορειοδυτικά (οπως σας είχα ενημερώσει από την περασμένη κι ολας εβδομάδα!).

H ένταση και η έκταση των καιρικών φαινομένων της νέας εβδομάδας για την υπόλοιπη Ελλάδα πάντως είναι ακόμα ανοιχτές, εξαρτώμενες απολύτως από την ακριβή θέση και πορεία του χαμηλού!.

Στα δυτικά, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Πέμπτη  7-10-2021

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, εκτός από τη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα όπου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια 6 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα στα νότια σε νότιους τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά.

Στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και
σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν, από νότιες διευθύνσεις και στα βόρεια από ανατολικές, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.