Καιρός: Εντονα φαινόμενα σ΄ όλη τη Χώρα

Images
Facebook
Twitter
LinkedIn

Έρχονται ακόμα πιο ακραία κι επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, με τον Σάκη Αρναούτογλου να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και να προειδοποιεί πως ξεκίνησε μια εβδομάδα που θα έχει τεράστιο καιρικό ενδιαφέρον. Κατά τη διάρκεια της Τρίτης 12 Οκτωβρίου, κυρίως κατά το πρώτο μισό της, ο καιρός θα είναι πολύ άστατος.

Από την Τετάρτη το βράδυ, θα έχουμε μια νέα, πιο σοβαρή επιδείνωση του καιρού, με έντονα καιρικά φαινόμενα, δυνητικά επικίνδυνα και κατά διαστήματα πάρα πολύ ενισχυμένους ανέμους. Στα βόρεια, τα πιο ορεινά, θα επικρατήσει και χειμωνιάτικο σκηνικό, με χιονοπτώσεις στα βουνά της βορειοδυτικής Ελλάδας επισημαίνει ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης και προσθέτει:

Αναλυτικά:

Τις πρωινές και προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης, ο καιρός θα είναι άστατος παντού, με τα περισσότερα και πιο ισχυρά φαινόμενα να πλήττουν το νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και περιοχές της βόρειας Ελλάδας, όπου χρειάζεται προσοχή, όπως και στην Εύβοια που επίσης θα πληγεί σημαντικά. Σε αυτές τις περιοχές θα έχουμε μπόρες, βροχές και καταιγίδες. Στη Χαλκιδική, στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, τα φαινόμενα θα είναι ακόμα πιο έντονα.

Στην Αττική και στην Αθήνα, ο καιρός θα είναι πολύ άστατος, με μπόρες, βροχές και καταιγίδες.

Στην κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι άστατος. Στη Χαλκιδική, δε, θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες και θέλει προσοχή.

Από το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης, ο καιρός θα μαλακώσει στα ηπειρωτικά, αλλά τα φαινόμενα θα γίνουν έντονα στα Δωδεκάνησα μέχρι και στο Καρπάθιο, αλλά και στη Θράκη.

Στην Αττική, ο καιρός θα παραμείνει άστατος μόνο στα βόρεια τμήματα του λεκανοπεδίου.

Τις νυχτερινές ώρες της Τρίτης, ο καιρός θα παραμείνει άστατος στα ανατολικά-βορειοανατολικά, κυρίως στα βορειότερα Δωδεκάνησα και στη Θράκη.

Την Τετάρτη, από το απόγευμα προς βράδυ ο καιρός θα χαλάει και μες στη νύχτα προς το ξημέρωμα της Πέμπτης θα αρχίσει ένας νέος κύκλος κακοκαιρίας, σφοδρότερης από αυτήν που ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες.

Θα εκκινήσει από τα δυτικά και σιγά-σιγά θα απλωθεί στα ανατολικά, στην κεντρική και στη Βόρεια Ελλάδα, προκαλώντας βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα γίνονται εντονότερα όσο θα περνούν οι ώρες, κυρίως στη Μακεδονία.

Την Πέμπτη, η επιδείνωση του καιρού θα είναι πολύ πιο σοβαρή από αυτήν που είχαμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Συγκεκριμένα, θα έχουμε κακοκαιρία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στον σχετικό χάρτη, ο κ. Αρναούτογλου μάς δείχνει τις περιοχές με τα πιο σκούρα χρώματα, όπου τα φαινόμενα θα είναι ακραία. Τονίζει, μάλιστα, πως έντονα φαινόμενα θα έχουμε και σε αρκετές άλλες περιοχές τις χώρας, ενώ οι άνεμοι θα είναι εξαιρετικά ενισχυμένοι.

Χιόνι θα ρίξει στα πολύ ορεινά τμήματα μεταξύ Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας. Στον νομό Φλώρινας θα έχουμε τις πιο έντονες χιονοπτώσεις και δη σε πιο χαμηλά υψόμετρα, όπως και στις πολύ-πολύ ορεινές περιοχές της Μακεδονία και της Θράκης.

Την Παρασκευή, θα έχουμε επίσης ισχυρές μπόρες και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι δυνητικά επικίνδυνα, τονίζει ο κ. Αρναούτογλου, ενώ θα έχουμε χιόνια στα βόρεια:

Ο κ. Αρναούτογλου, μάλιστα, επεσήμανε πως χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και απηύθυνε έκκληση προς του Δήμους να καθαρίσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα τα φρεάτια και τα ρέματα.

Πηγή:iEdiseis .gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.