Ο Σύριζα ζητάει: Εξεταστική για λίστες Πέτσα και δημοσκοπήσεις

Mme 20ek 1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Αποφασισμένοι να τραβήξουν στα άκρα τις υποθέσεις που χρησιμοποιήθηκαν χρήματα από τα κρατικά ταμεία, για επικοινωνιακές καμπάνιες της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια, εμφανίζονται στη Κουμουνδούρου.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητάει την εδώ και τώρα σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής η οποία και θα διερευνήσει αν αυτά τα ποσά ξοδεύτηκαν για τη χειραγώγηση των πολιτών, προς όφελος της κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα ζητάει να εξεταστούν από τη Βουλή:

Όλα τα κριτήρια βάσει των οποίων δόθηκαν περί τα 42 εκ. ευρώ σε ΜΜΕ, από τις λίστες Πέτσα 1 και 2, η αποτυχημένη -εκ του αποτελέσματος- εμβολιαστική καμπάνια του υπουργείου Υγείας.

– Η χρηματοδότηση της EnterpriseGreece για τη διεθνή καμπάνια προβολής της κυβέρνησης

– Και η χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα του ιδιοκτήτη δημοσκοπικής εταιρείας OpinionPoll, τα αποτελέσματα της οποίας έχει αρνηθεί να ελέγξει η κυβερνητική πλειοψηφία στο πλαίσιο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, παρά το αίτημα και τα ατράνταχτα σχετικά στοιχεία που προσκόμισε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η παραπάνω πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται στον απόηχο του σκανδάλου των στημένων δημοσκοπήσεων στην Αυστρία, που οδήγησαν σε παραίτηση τον Καγκελάριο της χώρας, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.