Ο Γιώργος Κατρούγκαλος απαντά στον Τζέφρι Πάιατ σε συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΪ ο αμερικανός πρέσβης

Dsc 0260 pait
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σε συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΪ, ο Τζέφρι Πάιατ είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: «Μένω έκπληκτος, γιατί έχω πει στο παρελθόν πως αυτή η αναγέννηση των αμυντικών σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ ξεκίνησε πραγματικά κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τα τέσσερα μέρη που συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε ως μέρος της αμυντικής συμφωνίας, είναι μέρη που εντοπίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, Ξεκινήσαμε να λειτουργούμε στη Λάρισα, στην Αλεξανδρούπολη και το Στεφανοβίκειο κατά τη διάρκεια της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γιώργου Κατρούγκαλου ο οποίος με παρέμβασή του στο Twitter σημείωσε: «Ο φίλος πρέσβης των ΗΠΑ δηλώνει “έκπληκτος” για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη συμφωνία για τις βάσεις. Είναι αλήθεια ότι εμείς αναβαθμίσαμε τις σχέσεις μας σε επίπεδο στρατηγικού διαλόγου, στη βάση όμως της αμοιβαιότητας, όχι του “προκεχωρημένου φυλακίου”».

«Συνεπώς», συνέχισε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «ποτέ δεν θα απεμπολούσαμε το δικαίωμα της χώρας μας να διαπραγματεύεται για τις βάσεις, όπως έπραξε, μοναδικός πρωθυπουργός στη μεταπολίτευση, ο Κ. Μητσοτάκης, παραχωρώντας χωρίς αντάλλαγμα την χρήση τους για αόριστη διάρκεια. Κανένα πρόβλημα να “εκπλήσσουμε” τον Αμερικανό Πρέσβη, αν αυτό γίνεται για προστασία των εθνικών συμφερόντων της πατρίδας μας» κατέληξε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.