Με νέα μέτρα η αντιμετώπιση της πανδημίας!

Aaaabf80tseuy56qeyviusgvynxxzfgthmiuwxhws2 qtttbm5wormzqskdj0jlzyvvhdctlnjjkxfuufarstvkuos4qxhqw
Facebook
Twitter
LinkedIn

Συναγερμός έχει σημάνει από την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα τα οποία, όπως έγραψε σήμερα το iefimerida.gr, αναμένεται να σπάσουν νέο ρεκόρ ξεπερνώντας τις 6.000.

Την ίδια στιγμή η επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει από τις 13:00 προκειμένου να προχωρήσει σε εισηγήσεις και στις 18:00 ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα ανακοινώσει μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ κυβερνητικά στελέχη εξηγούσαν μετά τη σύσκεψη ότι σχεδιάζεται ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων πολιτών από χώρους που έως τώρα έχουν πρόσβαση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται να απαιτείται η επίδειξη αρνητικού rapid test για την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες.

Οι ίδιες πηγές ξεκαθάριζαν ότι δεν θα περιοριστούν καθόλου οι ελευθερίες των εμβολιασμένων πολιτών.

Η κυβέρνηση άλλωστε επιμένει ότι τα μέτρα που θα ληφθούν δεν θα είναι τιμωρητικά για τους εμβολιασμένους. Ανάμεσα στα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα είναι να γίνονται περισσότερα τεστ, rapid ή μοριακά, από τους πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά συγχρωτίζονται με εμβολιασμένους, δύο ή και τρία την εβδομάδα και με το κόστος να επιβαρύνει τους ίδιους.

Το δεύτερο μέτρο θα αφορά τους ελέγχους στα μαγαζιά, όπου συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι αλλά δεν γίνονται ως σήμερα επαρκείς έλεγχοι πιστοποιητικών εμβολιασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας θα ανακοινώσει ότι ξεκινάει πρόγραμμα δραστικών ελέγχων στα μαγαζιά με αυστηρότατες ποινές για όσους καταστηματάρχες δεν εφαρμόζουν τον κανονισμό και δεν ελέγχουν πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.