Λευκορώσοι αστυνομικοί πυροβολούν στον αέρα για να σπρώξουν τους μετανάστες προς την Ευρώπη

λευκορωσια πολωνια μεταναστες
Facebook
Twitter
LinkedIn

Μέλη της πολωνικής συνοριοφυλακής έχουν σχηματίσει ανθρώπινο τείχος για να αποτρέψουν τη διέλευση του αυξανόμενου πλήθους των πάνω από 10.000 ατόμων – Πληροφορίες ότι Λευκορώσοι αστυνομικοί πυροβολούν στον αέρα σε μία προσπάθεια να σπρώξουν τους μετανάστες προς την Ευρώπη

Παρόμοια κατάσταση με αυτή που βίωσε η Ελλάδα στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020 αντιμετωπίζει η Πολωνία. Ένα είδος υβριδικού πολέμου, καθώς όλο και αυξάνεται η ένταση στα σύνορά της με τη Λευκορωσία. Μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική προσέρχονται μαζικά εκεί. Μέχρι χθες το βράδυ, είχαν συγκεντρωθεί μερικές χιλιάδες, ενώ ακολουθούν περισσότεροι. Εκατοντάδες είναι και τα βίντεο, στα οποία καταγράφεται το πλήθος που κατευθύνεται συντονισμένα.

Υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τους 10.000 όσοι προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα υπό άθλιες συνθήκες, δίχως φαγητό, νερό και κατάλληλα για τις καιρικές συνθήκες ρούχα. Το πλήθος κραυγάζει τη λέξη «Γερμανία», απαιτώντας να περάσει σε ευρωπαϊκό έδαφος, αποπροσανατολισμένο ή καθοδηγούμενο… Πολλοί από αυτούς επιδεικνύουν επιθετική συμπεριφορά. Κατέρριψαν, μάλιστα, μέρος του φράχτη.

Μέλη της πολωνικής συνοριοφυλακής έχουν σχηματίσει ένα ανθρώπινο τείχος, αποτρέποντάς τους να περάσουν. Μεταξύ άλλων, απαγορεύθηκε και η κυκλοφορία στο οδικό συνοριακό πέρασμα στην Κουζνίκα, ώστε να μην καταστεί δυνατή η προσέλευση μεγαλύτερου πλήθους. Υπό αυτές τις συνθήκες, η Βαρσοβία οχυρώνει τα σύνορα της με 12.000 άνδρες.
Πηγη: Πρώτο Θέμα

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.