Κρήτη: Νέος σεισμός 5,7 της κλίμακας Ρίχτερ

Seismos kriti
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νότια της Κρήτης στις 7.08 το πρωί σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

 

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 48 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Άρβης.

Το εστιακό βάθος εκτιμάται περίπου στα 47 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Κρήτη σύμφωνα με μαρτυρίες τηλεθεατών και ακροατών του ΣΚΑΪ.

“Δε θα έχουμε μετασεισμική ακολουθία”

«Η σεισμική δόνηση δεν σχετίζεται με τους αλλού σεισμούς στην Κρήτη το προηγούμενο διάστημα, ούτε θα έχουμε μετασεισμική ακολουθία λόγω του βάθους του σεισμού» διευκρίνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

“Το ένιωσα”

«To ένιωσα, το κατάλαβα, γιατί είμαι στο Ηράκλειο, θα πάω εκεί κοιτάμε μήπως είναι επέκταση της ζώνης του Αρκαλοχωρίου προς τη θάλασσα, που δεν το βλέπω πιθανό αυτό, ή σε ένα ρήγμα παράλληλο στις ακτές της Κρήτης που έχει να κάνει με τη ζώνη καταβύθισης. Ευτυχώς ο σεισμός έγινε στη θάλασσα το παρακολουθούμε» σχολίασε από πλευράς του στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης .

Όπως εξήγησε ο κ. Τσελέντης, «το καλοκαίρι εκεί κάτω, λίγο νοτιότερα, έδινε πολλούς σεισμούς, αλλά δεν είχαν σχέση με τη ζώνη του Αρκαλοχωρίου. Τους τελευταίους 3 μήνες βλέπουμε ότι υπάρχει επέκταση της σεισμικής ακολουθίας του Αρκαλοχωρίου και βορειοανατολικά και νοτιοδυτικά. Μάλλον δεν είναι, επέκταση αυτού του ρήγματος».
Πηγή: skai.gr

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.