Νέες αντικειμενικές αξίες σε ποια διαμερίσματα της Χώρας αυξάνονται οι τιμές

Antikeimenikes04
Facebook
Twitter
LinkedIn

Από την περασμένο Σάββατο 1η Ιανουαρίου ισχύουν οι νέες αντικειμενικές αξίες, οι οποίες και επί τω πλείστων είναι αυξημένες σε σχέση με αυτές που ίσχυαν έως και το τέλος του περασμένου έτους.

Οι νέες αντικειμενικές αξίες αφορούν τα ακίνητα σε 13.808 ζώνες – περιοχές σε όλη τη χώρα. Όπως προκύπτει οι τιμές, για μία στις δύο περιοχές εμφανίζονται αυξημένες, κάτι που παρασύρει προς τα πάνω και μία σειρά από φόρους, τέλη και πρόστιμα.

Αντίθετα για περίπου στο 20% των περιοχών παρατηρείται μείωση των αντικειμενικών αξιών, ενώ για το 25% των περιοχών οι τιμές παραμένουν αμετάβλητες με συνέπεια οι φόροι που επιβάλλονται στα ακίνητα να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα.

Στην Αττική οι νέες τιμές ζώνης που ενεργοποιούνται από αύριο είναι αυξημένες έως και 95% στο κέντρο της Αθήνας, έως και 76% στο Χαλάνδρι, 75% στη Δάφνη, 62% στην Ανάβυσσο, 60% στον Άγιο Δημήτριο, 57% στο Ελληνικό, 53% στη Γλυφάδα και 41% στου Ζωγράφου.  Η Ηρώδου Αττικού κρατά τα σκήπτρα του πιο ακριβού δρόμου της πρωτεύουσας με την τιμή ζώνης να κάνει άλμα στα 10.200 ευρώ από 9.000 ευρώ ενώ ο Λαιμός Βουλιαγμένης συντηρεί την αίγλη της πιο ακριβής περιοχής του Λεκανοπεδίου με την τιμή να εκτοξεύεται από τα 8.900 ευρώ στα 10.800 ευρώ.

Πρώτη φορά στις αντικειμενικές αξίες

Για εκατοντάδες περιοχές που εντάσσονται για πρώτη φορά στο αντικειμενικό σύστημα υπολογισμού αξίας ακινήτων οι τιμές, με βάση τις οποίες η Εφορία υπολογίζει τους φόρους, κάνουν άλμα ακόμα και 250%. Μέχρι σήμερα οι φορολογητέες αξίες των ακινήτων στις συγκεκριμένες περιοχές προέκυπταν από συγκριτικά στοιχεία με όμορους Δήμους, ή ακόμα χειρότερα με βάση τη χαμηλότερη τιμή της περιφέρειας.

πηγή: νιουσιτ.γρ

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.