Κρύο και χιονοπτώσεις -αλλάζει ο καιρός σε Βοριά

Kairos vroxi
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας  απο την Τρίτη τοαπόγευμα  σύμφωνα με νεότερες προγνώσεις των μετεωρολόγων.

Οι μετεωρολόγοι αναφέρουν πως τα επόμενα 24ωρα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το που ακριβώς θα χτυπήσει η κακοκαιρία, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι πως οι ημέρες που ακολουθούν θα είναι ιδιαίτερα παγωμένες για όλη τη χώρα.

 «Τα έντονα φαινόμενα των βροχοπτώσεων θα συνεχιστούν μέχρι την Τρίτη, με τις θερμοκρασίες να παραμένουν σε καλά για την εποχή επίπεδα» τόνισε ο μετεωρολόγος του MEGA Γιάννης Καλλιάνος.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει έως 15-16 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης θα κάνουν την «είσοδό» τους ισχυροί βοριάδες έως και 9 μποφόρ.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την έλευση ενός έντονου κύματος ψύχους από την Τετάρτη, που θα ρίξει τον υδράργυρο κατά 10 περίπου βαθμούς Κελσίου και θα συνοδεύεται από χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά της χώρας.

«Τα μισά προγνωστικά μοντέλα θέλουν το ψύχος να συνοδεύεται από χιονοπτώσεις, σε περιοχές όπως η ανατολική Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά, πιθανότατα συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, τη Βοιωτία, Φθιώτιδα, ίσως και Εύβοια» πρόσθεσε ο Γιάννης Καλλιάνος, υπογραμμίζοντας ότι τα υπόλοιπα μοντέλα θέλουν να έρχεται «ξερό» κρύο, χωρίς χιονοπτώσεις.

«Για το αν θα χιονίσει στην Αθήνα θα το ξέρουμε από τη Δευτέρα, ενώ είναι σίγουρο ότι η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά, με τις ελάχιστες στην Μακεδονία να φτάνουν ακόμα και τους -15°C» συμπλήρωσε ο μετεωρολόγος του MEGA.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.