Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: Χρηματοδότηση για 27 ταινίες

Cinematherapy
Facebook
Twitter
LinkedIn

Τη χρηματοδότηση είκοσι επτά κινηματογραφικών σχεδίων ταινιών ανακοίνωσε το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Αφορά στις προτάσεις που είχαν κατατεθεί έως 31/7/2021 στο πλαίσιο των Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Παραγωγής ΠΡΩΤΗ ΤΑΙΝΙΑ – ΓΡΑΦΗ, ΠΡΩΤΗ ΤΑΙΝΙΑ – DEVELOPMENT, ΒΑΣΙΚΟ – ΓΡΑΦΗ και ΒΑΣΙΚΟ – DEVELOPMENT.

Ειδικότερα, στο πρόγραμμα ΠΡΩΤΗ ΤΑΙΝΙΑ – ΓΡΑΦΗ εγκρίθηκαν οκτώ σχέδια ταινιών με συνολικό ποσό 42.000 ευρώ. Πρόκειται για τα ντοκιμαντέρ Αγρυπνίες του Γιώργου Κραββαρίτη, Στην κόψη του Παύλου Κοσμίδη και τα σχέδια ταινιών μυθοπλασίας Άννα Νόρα Χλόη του Ίωνα Παπασπύρου, Δεύτερη ευκαιρία του Γιώργου Γεωργακόπουλου, Ο νόμος του σφυριού του Ανδρέα Βακαλιού, Η ορκωμοσία του Φαίδωνα Γκρέτσικου, Η πόλη του ύπνου των Ανάργυρου Γερμανίδη – Κατερίνα Στραουχ (Καραγεωργίου), Οι τελευταίες μέρες του Μαϊου του Δημήτρη Καφίδα.
Στο Πρόγραμμα ΠΡΩΤΗ ΤΑΙΝΙΑ – DEVELOPMENT χρηματοδοτούνται τρία σχέδια με συνολικό ποσό 30.000 ευρώ: Avo Can’t-Do των Λήδα Βαρτζιώτη – Δημήτρη Τσακαλέα, Προμηθέας του Γιώργου Φουρτούνη, και το ντοκιμαντέρ Βύθιση του Δημήτρη Γκότση.
Στο Πρόγραμμα ΒΑΣΙΚΟ – ΓΡΑΦΗ χρηματοδοτούνται δεκατρία σχέδια με συνολικό ποσό 67.000 ευρώ. Πρόκειται για τα σχέδια μυθοπλασίας Immaculate του Στηβ Κρικρή, Patriot της Πέννυς Παναγιωτοπούλου, Woof του Γιώργου Τελτζίδη, Τα δάκρυα της Ανατολής του Γιώργου Αγαθονικιάδη, Ο θόρυβος των Αγγέλων της Νάνσυ Μπινιαδάκη, Μια μέρα στη ζωή ενός αγοριού που το λένε Ι, Κεφάλαιο: Φαίδρα της Ζακλίν Λέντζου, Μια χρονιά χωρίς καλοκαίρι του Γιάννη Σακαρίδη, Πανελλήνιος της Ρηνιώς Δραγασάκη, Η σκιά στο αίμα της, της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη και τα ντοκιμαντέρ Sempre Viva του Πάνου Αρβανιτάκη, Survivors της Γεύης Δημητρακοπούλου, Ο Αδάμ είναι γυναίκα της Αιμιλίας Πετροπούλου, Τo κυνήγι του Θησαυρού της Νικολέτας Παράσχη.
Στο Πρόγραμμα ΒΑΣΙΚΟ – DEVELOPMENT χρηματοδοτούνται με συνολικό ποσό 27.000 ευρώ τρία σχέδια: τα ντοκιμαντέρ Μάτι της Δάφνης Ματζιαράκη, Νησιά στην ‘Ακρη των Γιώργου Σαβόγλου – Διονυσία Κοπανά και το σχέδιο ταινίας μυθοπλασίας Νορθ Πολ του Γιάννη Βελσεμέ.

Πηγή: iefimerida.grΕλληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: Αυτές είναι οι 27 ταινίες που χρηματοδοτεί -Λίστα και ποσά

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.