Ηχηρή παρέμβαση από το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ελευθερία του Τύπου

Logokrisia
Facebook
Twitter
LinkedIn

Ηχηρή παρέμβαση από το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ελευθερία του Τύπου και των ΜΜΕ για τη μετατροπή της Γιάννας Παπαδάκου από μάρτυρα σε κατηγορούμενη και για την παραπομπή Βαξεβάνη • Κατηγορηματική καταδίκη από το ΑΚΕΛ • «Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ενεργήσει για την προστασία του Τύπου στην Ελλάδα», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» η συμπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Manon Aubry
Εκτεθειμένες και στο ευρωπαϊκό ακροατήριο είναι ήδη τόσο η κυβέρνηση όσο και η ελληνική Δικαιοσύνη για την κλήση της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου ως κατηγορούμενης, μεταξύ άλλων και για «πλαστά στοιχεία» της έρευνάς της σχετικά με τη δράση του κυκλώματος Νovartis στην Ελλάδα, όπως και του Κώστα Βαξεβάνη, που ακολούθησε.

Το θέμα της δίωξης των δημοσιογράφων προσλαμβάνει διαστάσεις δυσάρεστες για την κυβέρνηση κι όχι μόνο εξαιτίας της οξύτατης κριτικής του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γ. Κύρτσου, ο οποίος χθες δεν παρέλειψε να βάλει τον πρωθυπουργό στο κάδρο των πολιτικών ευθυνών για τη μη διεκδίκηση από το Δημόσιο αποζημιώσεων από τη Νovartis.

Προηγήθηκε χθες η παρέμβαση για τις παραπομπές δημοσιογράφων στην Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ελευθερία του Τύπου και των ΜΜΕ, ενώ δημόσια θέση υπέρ της προστασίας της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα και των πληροφοριοδοτών δημοσίου συμφέροντος (whistblowers) πήρε από το Στρασβούργο και η συμπρόεδρος της Συνομοσπονδίας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Manon Aubry.
Πηγή:EfSyn

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.