Η ταλαιπωρία 4.500 χιλιάδων οδηγών -παραμένουν χωρίς ρεύμα σπιτια στην Ανατολική Αττική

Ca08ada371e236b721c1cc80de30538f xl
Facebook
Twitter
LinkedIn

Χρειάστηκαν 24 ώρες για να ολοκληρωθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών από την Αττική Οδό, που καλύφθηκε με χιόνια από την κακοκαιρία “Ελπίς”.

Σύμφωνα με στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, περίπου 4.500 επιβάτες σε 2.500 οχήματα εγκλωβίστηκαν στο ψύχος και στα χιόνια ατέλειωτες ώρες, με την επιχείρηση να ολοκληρώνεται το μεσημέρι της Τρίτης (25.01.2022). Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων το πρώτο βράδυ έως και σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες απεγκλωβίστηκαν περίπου 3.500 άτομα και περίπου 1.800 αυτοκίνητα, ενώ έως τις 18:00 περίπου 500 οχήματα παρέμεναν ακινητοποιημένα.

Η κυβέρνηση επιρρίπτει την ευθύνη στην εταιρεία της Αττικής Οδού και συγκρότησε Επιτροπή Διερεύνησης η οποία θα εισηγηθεί κυρώσεις πέρα από την αποζημίωση των 2.000 ευρώ στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν. Ευθύνες στην Αττική Οδό επέρριψε και η Περιφέρεια Αττικής, με το Γιώργο Πατούλη να δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «όταν σε μία αλυσίδα κάποιος κρίκος δεν δουλέψει, αντιλαμβάνεστε, σε ακραία γεγονότα, τότε δεν είναι και πολύ εύκολο να καλύψεις εννοώ με την έννοια του να προσθέσεις άλλες δυνάμεις σε ένα κρίκο που δε δούλεψε σωστά».

Μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News”, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, υποστήριξε ότι δεν υπήρχε πρόβλεψη για τη σφοδρότητα του φαινομένου.
Ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου Θοδωρής Κολυδάς απάντησε, εμμέσως, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας για την κακοκαιρία «ΕΛΠΙΔΑ». «Χαρακτηρίστηκε εξαρχής και έγκαιρα ως ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο, δόθηκε κόκκινος συναγερμός και από πλευράς ΕΜΥ προσδιορίστηκε χρονικά με μεγάλη ακρίβεια»

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.