2002: Όταν οι τηλεθεατές βράβευσαν την ΕΡΤ

Xioni
Facebook
Twitter
LinkedIn

Γράφει η Δήμητρα Γκουντούνα

Ο αποκλεισμός της Αττικής από τα χιόνια μου φέρνει στη μνήμη τον ιστορικό χιονιά στις αρχές του Ιανουαρίου 2002, όταν ήμουν στην ΕΡΤ.

Το πρωί της Παρασκευής 4/1/2002 χτυπάει το τηλέφωνό μου, βλέπω αριθμό της ΕΡΤ, το σηκώνω και μου λένε: «Η Αθήνα έχει αποκλειστεί από τα χιόνια. Ο κ. Τρουπής σας παρακαλεί να ειδοποιήσετε τους συντάκτες που μπορούν, να έρθουν στο Ραδιομέγαρο. Έχουμε συνεχή ΡΟΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ» (Τότε ήμουν Προϊσταμένη Πολιτιστικού).

Όλα στην πορεία κύλησαν ομαλά και για τρία 24ωρα η ΕΡΤ-τότε ΝΕΤ- ήταν συνεχώς στον “αέρα” ενημερώνοντας τους πολίτες και δίνοντας χρηστικές πληροφορίες για να τους διευκολύνουν.

Την προσπάθεια αυτή της ΕΡΤ εκτίμησαν οι τηλεθεατές και στα ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ που οργάνωνε τότε η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, ψήφισαν ως ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ τη συνεχή ροή ενημέρωσης ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ της ΕΡΤ.

Επειδή πίσω από κάθε γεγονός υπάρχουν πρόσωπα και πρέπει να τα αναφέρουμε, θεωρώ συναδελφικό καθήκον να πω πως τον “διακόπτη” για να αρχίσει το non stop πρόγραμμα στις 5 τα ξημερώματα, “γύρισε” ο συνάδελφος Κίμων Τρουπής, τότε Προϊστάμενος Δελτίων Ειδήσεων, ο οποίος έφτασε πρώτος στο Ραδιομέγαρο μαζί με τον παρουσιαστή Προκόπη Δούκα και τους ρεπόρτερ Κώστα Σαρικά και Γιάννη Τρουπή.

Αργότερα σιγά-σιγά πήγαν κι άλλοι συνάδελφοι και τεχνικοί, όσοι βέβαια  μπορούσαν και δεν ήταν αποκλεισμένοι από τα χιόνια.

Αυτά για την ιστορία!..

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.