Η νέα κακοκαιρία θα επηρεάσει τη χώρα μας κατά το διήμερο Τρίτη 01/02 και Τετάρτη 02/02/2022.

Vroxes 630x400 1
Facebook
Twitter
LinkedIn

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η νέα κακοκαιρία θα επηρεάσει τη χώρα μας κατά το διήμερο Τρίτη 01/02 και Τετάρτη 02/02/2022.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της θα είναι τα ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα, οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη και η πτώση της θερμοκρασίας. Η εν λόγω κακοκαιρία, μάλιστα, αναμένεται να είναι Κατηγορίας 3 όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI).

Τι σημαίνει αυτό; Όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, το επίπεδο τρία βρίσκεται στην μέση της «πυραμίδας» με την επικινδυνότητα των βροχοπτώσεων να χαρακτηρίζεται «σημαντική». «Πολύ σημαντική» και «ακραία» είναι οι δύο… αμέσως χειρότερες επιλογές, ενώ η «μέτρια» και η «χαμηλή» είναι οι δύο λιγότερο επικίνδυνες «σκάλες».

 Το αναμενόμενο ύψος βροχής μέσα σε ένα 24ωρο, όπως αυτό προβλέπεται από ένα σύνολο μετεωρολογικών μοντέλων υψηλής ανάλυσης τα οποία εφαρμόζει και διαθέτει η μονάδα Meteo.

  • Τη χωρική έκταση των περιοχών όπου η αναμενόμενη βροχή 24ώρου υπερβαίνει ένα όριο το οποίο έχει καθοριστεί από την κλιματολογική ανάλυση των βροχοπτώσεων στη χώρα μας την τελευταία τριακονταετία.
  • Τον πληθυσμό που θα επηρεάσει η αναμενόμενη βροχόπτωση.

Σχετικά Άρθρα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία.